Home Alcoi La Glòria Infantil fa història a Alcoi gràcies a estar comandada per...

La Glòria Infantil fa història a Alcoi gràcies a estar comandada per dos xiquetes com a sergents

0
SHARE
Ona Santonja encapçala per primera vegada les tropes cristianes durant la Glòria Infantil d'Alcoi.

Quasi una setmana després de que els representants adults de la Festa de Moros i Cristians celebraren la Glòria pels carrers d’Alcoi, ara els ha arribat el torn als més menuts. Tal i com va ocórrer el passat dilluns, els representants més joves de les 28 filaes alcoianes han començat la Glòria Infantil des del Partidor, on en 12 dies començarà l’esperada Entrada dels Moros i Cristians més famosos del món.

Abans, els glorierets i les dos sergents infantils han pres la seua primera comunió per a participar en la Glòria Infantil. Ja al migdia, els joves han pregonat la Festa alcoiana pel carrer Sant Nicolau fins acabar a la Plaça d’Espanya. Tot al compàs dels pasdobles i davant uns carrers plens d’un públi entregat que ha aplaudit al pas dels joves festers.

Dos dones al capdavant dels dos bàndols

Enguany és el segon any consecutiu que la Glòria Infantil fa història als Moros i Cristians alcoains. Si l’any passat va ser degut a que les tropes mores van estar encapçalades per la primera sergent femenina de la història, enguany ho ha sigut perque les tropes de la creu també han estat guiades per una sergent femenenina.

Ona Santonja al front de les filaes cristianes i Aitana Cantó de les mores han fet la crida més femenina mai vista dins la Glòria Infantil a la ciutat d’Alcoi. Elles han sigut les encarregades de comandar el darrer acte oficial previ a l’arribada dels festejos el proper 19 de abril. Fins la jornada prèvia a aquesta, el Centre d’Alcoi seguirà acollint les tradicionals ‘Entradetes’ que es desenvolupen cada nit.