Home Destacats L’atleta d’Ibi Míriam Martínez participa des del dissabte 8 de juliol en...

L’atleta d’Ibi Míriam Martínez participa des del dissabte 8 de juliol en el Mundial Paralímpic d’Atletisme de París

0
SHARE
Míriam Martínez rep l'estima dels veïns d'Ibi després d'aconseguir la plata en pes a Tòquio 2020.

Al 2021, el món de l’esport d’Ibi va veure l’eclosió d’un dels principals noms que representen a la localitat arréu del món -amb permís del també atleta local Javier Mirón-. Míriam Martínez es convertia llavors en l’única esportista de la localitat en participar en uns Jocs Paralímpics, els de Tòquio 2020 -celebrats un any després a causa de la pandémia-. Ho va fer, a més, aconseguint una medalla de plata en llançament de pes que la va posar en el mapa esportiu internacional.

Molt han canviat les coses en els darrers dos anys per a la jove atleta iberuda, que pateix una malaltia neurodegenerativa que ha minvat més les seues condicions físiques. Tant que Míriam ha d’utilitzar una cadira de rodes per a desplaçar-se, cosa que la ha fet reconvertir la disciplina esportiva que practica. Ara ha passat del pes al llançament de javalina, una prova en la que també destaca.

La jove participa des d’aquest dissabte 8 de juliol en Campionat del Món d’Atletisme Paralímpic que es celebra fins el dia 17 a París. Ho fa amb el combinat paralímpic nacional. Es tracta del principal esdeveniment esportiu que es celebra a la capital francesa abans dels Jocs Olímpics del proper 2024. Míriam aspira a aconseguir un nou resultat destacable, seguint una línia que ha marcat la seua vida: la fam de superació.

Cadira a mesura per a llançar

La llançadora iberuda competirà amb una cadira fabricada específicament per son pare per a poder executar el llançament de javalina. Inclou plataformes pensades per a maximitzar l’impuls de les seues cames i punts on agafar-se per a llançar la javalina tan llarg com siga possible. Per la seua ment no passa la rendició, sinó la capacitat de superació de la que és considerada com a tot un exemple, a la seua localitat i fora d’ella. Des d’Ibi ja li han mostrat la seua admiració i tota la localitat està bolcada en aconseguir un nou metall.