Home Destacats Un estudi estableix un creixement econòmic empresarial superior a la mitjana nacional...

Un estudi estableix un creixement econòmic empresarial superior a la mitjana nacional en la Foia des de 2012

0
SHARE

El caràcter econòmic de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla està marcat per una important presència de la indústria. Al llarg de les dècades, els industrials de la zona han anat adquirint una sèrie de coneixements en quant a la producció que, junt amb el seu caràcter emprenedor, fa que la muntanya alacantina siga un dels grans pols de concentració industrial de tota la Comunitat Valenciana. En l’actualitat, només a la Foia de Castalla existeixen 1.120 empreses que facturen anualment més de 1.850M€ i donen treball a un de cada 4 habitants de la zona.

Son les dades que es desprenen de l’informe encarregat per la patronal de la Foia, IBIAE, en torn a la situació del conglomerat empresarial d’aquesta sub comarca. Més d’11.200 persones treballen en les empreses que s’ubiquen en ella, entre les que destaquen les de plàstic, les jogueteres i les que treballen el metall. Tot a una zona que, des de 2012, ha quasi duplicat volum de negoci i nombre de treballadors. Dades que superen de llarg la mitjana nacional i que es deuen a la gran quantitat d’empreses per habitant que existeixen a localitats com Ibi, Castalla, Onil o Tibi.

Empreses de tamany mig

El tipus d’empresa que predomina a la Foia de Castalla en relació a altres territoris és aquella que genera entre 5 i 50M€ anuals en volum de negoci. Tot i això, quasi 2/3 de les empreses que existeixen en ella generen menys d’1M€ en volum de negoci a l’any, pel que l’ecosistema productiu està composat majoritàriament per empreses menudes. A pesar d’això, el 40% de la facturació a aquesta àrea de l’interior alacantí la generen l’1,8% de les empreses més grans. Tot a un territori amb un marcat caràcter exportador, especialment entre les empreses jogueteres.

Entre els principals desafiaments als que s’enfronten les empreses de la Foia de Castalla es troben la digitalització, la reindustrialització i la implantació de l’economia circular.