Home Alcoià Les pluges deixen 150l/m2 al Comtat i obliguen a rescatar a un...

Les pluges deixen 150l/m2 al Comtat i obliguen a rescatar a un home atrapat amb el seu vehicle a Alcosser de Planes

0
SHARE

Les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla es troben al llarg d’aquesta jornada de dimarts 23 de maig en alerta taronja per precipitacions. Un episodi de pluges ben desitjades però que estan caient de forma dispar a la muntanya alacantina. Les principals precipitacions s’han concentrat a la comarca del Comtat, juntament amb la Vall d’Albaida. A algunes localitats com Beniarrés, Planes, Muro, Agres o l’Orxa s’han superat vora les 14h els 150 l/m2, i les previsions indiquen que continuarà plovent no sols durant la resta del dimarts, sinó tota la setmana.

Aquest episodi de precipitacions provocades per una DANA recorden als darrers que s’han produït a l’interior alacantí des del 2019, quant en algun d’ells ha superat els 600 l/m2 en diverses jornades. No obstant, a la zona de l’Alcoià i la seua sub comarca de la Foia de Castalla ronda els 40 l/m2 en el mateix temps. La pluja arriba després de mesos de sequera, pel que és més que benvinguda per a recarregar els aqüífers i pels seus efectes beneficiosos per al camp.

Rescat a Alcosser de Planes

Però una concentració de precipitacions tan quantioses en tan poc temps té conseqüències en forma de successos. Tot i que els cossos d’emergència no han traslladat cap destrossa degut a les precipitacions, els Bombers sí han hagut d’intervindre per a rescatar a un home de mitjana. Ha sigut a primera hora del matí, quan les ja potents precipitacions li han impedit eixir del seu cotxe, que es trobava travessant una riera d’aigua de pluja. Els Bombers han hagut de formar una cadena humana per a poder arribar fins el vehicle i alliberar a l’home. Han sigut necessaris 9 efectius per a aconseguir-ho després d’uns 45 minuts d’actuació.

La previsió indica pluges fins el proper cap de setmana, i tot i que s’esperen menys quantioses, es continua recomanant no agafar el cotxe per barrancs i escorrenties.