Home Alcoià Diputació aprova per unanimitat un crèdit extraordinari destinat a inversions en la...

Diputació aprova per unanimitat un crèdit extraordinari destinat a inversions en la província per valor de 22M€

421
0
SHARE
Plenari celebrat a la Diputació Provincial d'Alacant.

La Diputació d’Alacant ha aprovat aquest dilluns 22 de maig en sessió plenària una modificació de crèdit que permetrà reforçar les inversions als municipis de la província amb més de 22 milions d’euros extraordinaris. L’acord ha estat aprovat per unanimitat de tots els grups polítics, que també han donat suport al Pla Estratègic General de Subvencions de la Diputació per al període 2023-2025.

Els més de 22 milions d’euros amb què es reforça la inversió provincial contemplen, d’una banda, una partida d’11,9 milions d’euros per a l’adquisició dels immobles que allotjaran les seus permanents de la Diputació a Benidorm i Elx, de caràcter institucional i amb una destinació preferentment cultural.

Pel que fa a l’edifici d’Elx, durant el ple extraordinari també s’ha donat el vist i plau a l’expedient per a la compravenda, amb un pressupost de licitació de 6,7 milions d’euros. Aquest haurà d’estar ubicat al centre tradicional d’Elx i gaudir de cert caràcter emblemàtic o històric per a la ciutat. El Diputat de Contractació i Cultura, l’il·licità Juan de Dios Navarro, ha explicat que “una vegada més, aquest equip de govern i el seu president compleixen els compromisos adquirits en aquesta legislatura” i ha afegit que amb aquesta iniciativa “pretenem descentralitzar i apropar la Diputació als municipis de la província”.

Mes de 24M€ extres

La modificació de crèdit aprovada -que ascendeix totalment a 24,1 milions d’euros, dels quals 22,2 es finançaran amb romanents- recull també la dotació de sis milions d’euros per al Pla Convivint d’Infraestructures de Serveis Socials. Aquesta injecció econòmica es destinarà al finançament de tres nous Centres de Dia als municipis de Santa Pola, Biar i Aspe.

Així mateix, es reforcen econòmicament -gràcies als romanents de tresoreria- plans i convocatòries d’ajudes de la Diputació com Planifica, el Pla +Prop, la millora de camins municipals, les actuacions de promoció i desenvolupament econòmic -fires, foment de l’agricultura, horts urbans, etc…- o els ajuts de Cicle Hídric. El departament de Cultura també ha vist incrementada la dotació pressupostària amb una partida de 1.620.000 euros que es destinarà a subvencionar la rehabilitació patrimonial de partidors i el canal del desviament de la Sèquia Major del Pantà d’Elx.

Ajudes a ens i associacions

A més, es pressuposten 80.000 euros més per sufragar els concerts extraordinaris de l’Orquestra Simfònica Ciutat d’Elx amb motiu del seu 35è aniversari. La Federació de Penyes Taurines de Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana, la Federació de Petanca de la Comunitat Valenciana o l’Associació Valenciana d’Empresaris del Calçat són algunes de les entitats que també rebran ajuts de la Diputació gràcies a aquest crèdit extraordinari.