Home Alcoi Les podes als barris d’Alcoi arriben a més de 940 exemplars durant...

Les podes als barris d’Alcoi arriben a més de 940 exemplars durant els 4 darrers mesos, tot i el retard en executar-les

0
SHARE
La branca d'un arbre, trecada pel vent d'aquest passat cap de setmana.

L’Ajuntament d’Alcoi va aprovar al febrer del passat any l’adjudicació del servei de manteniment i poda de l’arbratge viari dividint-la en dos lots, sent el primer per a la Zona Nord i el segon per a la resta de barris. La suma dels dos lots suposa un total de 295.471,24 euros anuals, una quantitat que va augmentar en el pressupost del passat any tenint en compte les consideracions del personal tècnic que van indicar que era necessari incrementar la partida per a augmentar la freqüència de la poda.

Malgrat concretar-se al febrer el contracte, no s’han dut a terme els treballs de poda en aquestes espècies de fulla caduca fins als mesos de novembre, desembre, gener i febrer d’enguany per ser l’època adequada segons els tècnics municipals. En total han podat 941 exemplars de fulla caduca de 4 espècies diferents: Celtis occidentalis o lledoner, plataners, Melia azedarach i Ulmus Pumila.

Podes per barris

Per barris, un total de 180 exemplars han sigut podats a l’Eixample, 282 en Santa Rosa-Batoi, 240 en la Zona Nord i 239 en el Centre-Zona Alta-Viaducte.

El Regidor d’Obres i Serveis, Jordi Martínez ha destacat que “per a nosaltres el manteniment de la ciutat és fonamental, i una part del manteniment consisteix en la poda de l’arbratge. Per aquest motiu, i donada la importància que té, augmentem la partida pressupostària fins als 300.000€ per a la poda i manteniment. Seguirem augmentant les partides per al manteniment en el pròxim pressupost”.