Home Destacats L’obertura de la porta enceta l’Any Jubilar pel 200 aniversari del Nostre...

L’obertura de la porta enceta l’Any Jubilar pel 200 aniversari del Nostre Senyor Robat a Onil i Tibi

696
0
SHARE

L’any 1824 està assenyalat en roig al calendari de dos de les poblacions de la Foia de Castalla, com són Onil i Tibi. Les van ser llavors protagonistes d’una història que, encara hui, està considerada com un miracle pel Vaticà. El robatori de les peces d’or que contenien les sagrades formes a l’església d’Onil i la posterior troballa al terme municipal de Tibi es rememoren cada 28 de novembre a totes dos localitats.

Enguany es compleixen dos segles d’aquells esdeveniments, pel que 2024 ha sigut declarat com a Any Jubilar del Senyor Robat. Un fet que comporta, com si del propi Vaticà es tractara, l’obertura de les portes de l’església colivenca per a rebre als fidels i peregrins. Els actes pel segon centenari d’aquesta tradició han començat aquest passat cap de setmana amb la missa presidida pel bisbe d’Oriola-Alacant, José Ignacio Munilla. Al llarg de tot l’any, Onil i Tibi estan programant activitats per a celebrar els 200 anys de la troballa de la sagrada forma incorrupta.

Activitats extraordinàries durant tot l’any

El Nostre Senyor Robat ha eixit de nou pels carrers d’Onil fora de les seues dates habituals per a encetar l’Any Jubilar. Les parròquies de les dos poblacions treballen des de fa mesos per a encetar tot un seguit d’activitats que culminaran al mes de novembre amb la celebració dels dies grans del Senyor Robat.

Aquesta tradició té una singularitat en quant a la seua nomenclatura, ja que a Onil se la denomina Nostre Senyor Robat i a Tibi Nostre Senyor Trobat.