Home Alcoi Més de 3.500 alumnes alcoians participen en les 135 activitats de formació...

Més de 3.500 alumnes alcoians participen en les 135 activitats de formació viària desenvolupades per la Policia Local

143
0
SHARE
Escolars alcoians presten atenció a les explicacions sobre seguretat vial per part de la Policia Local.

La Policia Local d’Alcoi, degana en tota Espanya en matèria d’educació viària, ha dut a terme al llarg del curs 2022-23 la seua tradicional campanya de formació i sensibilització. Aquest curs s’ha iniciat amb l’aplicació de la LOMLOE en els cursos imparells que implanta hàbits de mobilitat actius, autònoms i saludables, garantint camins escolars segurs, fomentant l’educació viària i la prevenció dels accidents de trànsit.

Igualment, la ciutat continua amb l’aposta del centre per als vianants i l’aplicació de les noves mobilitats, pel que les explicacions de l’educació viària també s’adapten. S’ha experimentat amb noves activitats i continuat amb les iniciades en anys anteriors.

En total han participat en 135 actuacions un total de 3.512 estudiants de centres d’Educació Infantil, Primària, Secundària i Educació Especial d’Alcoi -CP El Romeral, CP Sant Vicent, CP Horta Major, CP Miguel Hernández, La Salle, Salesianos San Vicente Ferrer,  San Roque, San Vicente de Paúl, Santa Ana, Esclavas, Carmelitas, Arnauda, CPEE Tomás Llácer i IES Andreu Sempere-. També ha participat alumnat del col·legi de Benilloba i 33 persones de Creu Roja Alcoi.

Continguts adaptats

Els continguts s’adapten als diferents cicles educatius. Enguany la novetat ha sigut la inclusió de l’alumnat de 3 i 4 anys, amb vídeos, cançons, balls, jocs, i un xicotet circuit amb bicis sense pedals per a prendre contacte amb l’equilibri. Els de cinc anys han participat en el projecte propi de la ‘Fada de les normes’, la visita d’una Fada Policia que els atorga el poder d’assessorar les famílies en matèria d’educació viària.

En Infantil i Primària els xiquets i xiquetes obtenen un coneixement dels diferents elements que componen l’entorn pròxim o les funcions de les normes i els senyals de circulació dirigides als vianants. Igualment, aprenen la senyalització vertical, el significat d’alguns senyals que han de coincidir amb les observables del seu entorn, el semàfor, els senyals dels agents i com han de comportar-se els vianants en l’entorn pròxim, la importància del respecte a les normes de circulació.

En els cursos de Primària, han fet un repàs a les normes com a vianants, ocupants de turisme, usuari d’autobús i s’explica com actuar quan anem acompanyats del nostre gos en aquests vehicles. També s’ha informat de tot el relacionat amb l’ús de patinets sense motor i iniciem la normativa per a ser conductor de bicicleta.

Vehicles de mobilitat personal i nives tecnologies

A partir de quart de Primària i especialment durant l’ESO s’ha incidit en la informació sobre els Vehicles de Mobilitat Personal, diferenciant entre els patinets amb motor o sense, la bicicleta i el ciclomotor.

També s’han centrat en l’ús de les noves tecnologies i com utilitzar-los de manera segura tant quan som vianants com quan anem en un vehicle i en els cursos de 3r d’ESO se subratlla a més la relació entre la velocitat dels vehicles i la supervivència dels implicats en accidents, les causes i conseqüències dels mateixos o els perills del consum d’alcohol i drogues.

El Regidor de Seguretat, Raül Llopis, ha agraït “la implicació d’un dels cossos policials amb major experiència en Seguretat Viària de tot l’Estat. Aquesta formació als més xicotets de la casa és bàsica, no sols com a vianants i conductors del futur, sinó també perquè transmeten a casa els valors del respecte i l’apreciació de la pròpia vida i de la dels altres. La formació en educació viària s’adapta cada any a la realitat existent i si l’any passat ampliàvem amb informació sobre els Vehicles de Mobilitat Personal com els patinets, enguany també s’ha tractat el tema del carril bici”.

Els responsables d’aquest equip de la Policia Local destaquen que les activitats programades des del departament d’Educació Viària per als centres educatius han sigut positives.