Home Destacats Àngela Mataix, nou exemple del talent esportiu colivenc que jugarà a l’elit...

Àngela Mataix, nou exemple del talent esportiu colivenc que jugarà a l’elit del bàsquet femení

0
SHARE

Qui no ha somniat de menut amb poder arribar a jugar en la principal categoria de l’esport que practica? Cosa gens senzilla i per a la que no només es requereix destacar en la disciplina en qüestió. També és necessari fer sacrificis, com dedicar temps a l’esport en lloc de als amics o a la festa; i també deixar de banda a la família. Per tot això ha tingut que passar una nova referent esportiva que ix d’Onil, i que s’uneix a la ja extensa nòmina de noms destacables eixits de la vila de les nines en quant a l’esport. Entre ells es troben, Eusebio Càceres, Jorge Ureña, Andreu Blanes o Antonio Martínez.

Ella es Àngela Mataix, que a final de la ja passada temporada ha aconseguit, per segon any consecutiu, l’ascens a la màxima categoria del bàsquet femení nacional. No obstant, en el primer intent no va renovar pel conjunt amb que va ascendir, cosa que sí ha fet amb el Baxi Ferrol. Un fet que la convertirà en la primera jugadora de bàsquet nascuda a la Foia de Castalla que debuta a l’elit del bàsquet femení espanyol. Ho ha fet després de ser ja tota una trotamons del bàsquet, tot i que només té 22 anys.

El somni: arribar a la Selecció

La jove d’Onil juga de base i dirigeix bona part dels atacs del seu equip cap a la cistella contrària. Es considera millor assistent que anotadora i és, segons el seu propi entrenador, una jugadora d’equip que ho dona tot a la pista. En uns mesos, Àngela s’enfrontarà contra jugadores internacionals a la Lliga Endesa, a les que considera referents des que era ben menuda. Tant que somnia amb, algun dia i després de molt treball físic, poder compartir vestidor de la Selecció Espanyola amb elles.

La jove colivenca ha fet del seu somni el seu treball, que compatibilitza amb els estudis del Grau en Farmàcia que està cursant.