Home Cocentaina Reconeixements a veïns destacats en Cultura, esports i societat amb la I...

Reconeixements a veïns destacats en Cultura, esports i societat amb la I Gala Vila de Cocentaina

353
0
SHARE

Moltes localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla compten entre el seu veïnat amb figures destacades en diferents àmbits socials. Per norma general, la majoria d’aquestes poblacions han dut a terme històricament homenatges per a retre’ls tribut per la seua tasca, encara que allò més plausible en aquest sentit han sigut els esports. Això ocorria a Cocentaina fins que l’Ajuntament de la capital del Comtat ha donat un pas endavant per reconèixer també altres indrets de la vida contestana.

Així s’ha fet palès amb la I Gala Vila de Cocentaina, configurada com una sort de Gala de l’Esport però ampliant mires cap a altres indrets socials. Així, per primera vegada, veïns i col·lectius de la localitat han sigut reconeguts pels seus conveïns més enllà de l’àmbit esportiu. Tot en una gala que s’ha pogut seguir en directe a través de tvA i que ha guardonat als esportistes Rafa Valls i Lucas  Torró, al nefròleg Vicent Torregrossa i a les Ames de Casa del Raval, encarregades cada mes de març d’organitzar la Festa dels Nanos al Raval.

Emotivitat i bona organització

Aquesta gala naix amb vocació de continuïtat cara al futur per a suposar un al·licient per als contestans i contestanes. Es tracta d’una forma de premiar els esforços dels veïns de la localitat en diferents àmbits i donar-los ressò entre els habitants de la capital del Comtat. Tot en una gala que ha resultat molt emotiva tant per als premiats como per als assistents.

La implicació social amb aquests guardons ha sigut total, ja que els premiats han sigut proposats per les comissions participatives de cada àmbit a l’Ajuntament.