Home Alcoi SCdA planteja al Govern un estudi que trobe la millor opció per...

SCdA planteja al Govern un estudi que trobe la millor opció per a unir Alcoi i Alacant amb tren

587
0
SHARE

Durant la dècada dels anys 80 del segle passat, el Govern central va deixar sense funcionament més de 2.500 quilòmetres de vies fèrries. La connexió Alcoi-Xàtiva va sobreviure al retall gràcies a la mobilització social, encara que des de llavors aquesta infraestructura ha estat exempta d’inversions més enllà del manteniment bàsic. No obstant, els combois entre les dos capitals de les Comarques Centrals Valencianes necessiten de molt temps, ja que es tracta de trens dièsel que recorren un traçat sinuós, amb desnivell i moltes corbes.

Tot i que el servei segueix actiu, no és productiu utilitzar-lo, pel que diverses plataformes cíviques porten anys reivindicant inversions. A dia de hui hi ha vàries consignades, però cap orientada a fer viable aquesta línia. Per això, el recentment creat fòrum Societat Civil d’Alcoi (SCdA) ha dut a terme un informe que avalua les possibilitats de la infraestructura no sols per a rebre inversions. Aquest col·lectiu planteja al Govern unir les ciutats d’Alcoi i Alacant amb una via fèrria que es va arribar a plantejar en temps passats, però mai va arribar a bon port.

El mitjà de transport del futur

Una de les principals motivacions d’aquesta proposta llançada pel fòrum alcoià és afavorir no sols un major intercanvi de persones i mercaderies. També remar a favor d’una major sostenibilitat possibilitant la unió de les dos capitals valencianes amb pas per la zona de la muntanya alacantina. Un fet milloraria la interconnexió entre una zona que suma vora 2 milions d’habitants, i en la que destaca el nucli industrial de les Comarques Centrals amb més de 365.000.

A banda d’aquesta proposta, SCdA també planteja inversions en l’actual línia Alcoi-Xàtiva per a salvar obstacles naturals i corregir alguns trams dolents de la infraestructura.