Home Destacats Tres detinguts i una investigada per entrar a robar a un habitatge...

Tres detinguts i una investigada per entrar a robar a un habitatge de Muro a finals del mes d’abril

689
0
SHARE
Una patrulla de la Guàrdia Civil durant les detencions.

La Guàrdia Civil ha detingut tres homes i ha investigat una dona per robar una parella a l’interior del seu domicili a Muro, sostraent d’una caixa forta uns 6.500 euros entre efectiu, joies i rellotges. Als delinqüents, segons el grau de participació, se’ls imputen els delictes de robatori amb violència i intimidació, tinença il·lícita d’armes i pertinença a grup criminal.

Els fets van tenir lloc la matinada del 25 d’abril passat en un habitatge ubicat al municipi de Muro. Tres homes encaputxats, un amb una arma de foc, van assaltar la residència mentre un dels residents sortia per dirigir-se a un mercat ambulant proper. Dos dels delinqüents van entrar a la vivenda, mentre que el tercer es va quedar fora vigilant i preparant l’escapatòria.

Després de deixar les víctimes, un home i una dona, tancats a la vivenda, els assaltants van aconseguir fugir amb un botí de 6.500 euros entre efectiu, joies i rellotges. La dona va patir lesions lleus i va requerir atenció mèdica. Atesa la gravetat dels fets i amb l’objectiu d’identificar i aturar els responsables, la Guàrdia Civil, mitjançant l’Equip Territorial de la Policia Judicial de Villena, va iniciar l’operació Murarte.

El paper de les cambres de seguretat

En una primera fase, els agents, amb la col·laboració de la Policia Local de Muro, van analitzar els enregistraments de les cambres de seguretat del municipi. A partir d’aquesta informació, es van enfocar en dos sospitosos, tots dos amb antecedents per delictes contra el patrimoni, que van resultar ser els individus que van ingressar a l’habitatge. A més, va cridar l’atenció dels investigadors que els delinqüents conegueren l’existència d’una caixa forta i la seva ubicació.

Després de prendre declaracions addicionals a les víctimes, es va trobar una connexió entre aquestes i els sospitosos. Va resultar que el tercer home, que va estar fora de la vivenda durant el robatori, era conegut i deutor d’un dels residents, ja que anys enrere li havia prestat més de 20.000 euros, que encara no li havien estat tornats. Un cop acreditada la vinculació dels tres homes al robatori, el dia 24 de maig se’n va detenir dos al municipi de Massamagrell (València). A més, una dona, parella d’un d’ells, va ser investigada en haver proporcionat el vehicle utilitzat en el delicte.

Inicien els registres

El 26 de maig es va dur a terme un registre en un habitatge del municipi de Pobla de Farnals (València), on es va aturar el tercer membre del grup delictiu. Durant aquesta operació, els agents es van trobar amb la presència d’un caracal, mena de linx, a l’interior de l’habitatge, el qual es va posar nerviós i va alentir aquesta actuació.

Després de verificar que la documentació requerida per a la tinença de l’animal era correcta, els agents van lliurar al mamífer a un familiar del detingut. Als detinguts i a la dona investigada -les edats de la qual oscil·len entre els 27 i 45 anys- i segons el seu grau de participació, se’ls imputen els delictes de robatori amb violència i intimidació, tinença il·lícita d’armes i pertinença a grup criminal. El Jutjat d’Instrucció d’Alcoi ha decretat la llibertat de tots amb la imposició de mesures cautelars.