Home Destacats Dos regidors abandonen el PP de Muro i crearan una nova agrupació...

Dos regidors abandonen el PP de Muro i crearan una nova agrupació d’electors per desavinences amb l’Executiva regional

0
SHARE

Sis i quatre legislatures porten forman part del Partit Popular (PP) de Muro els que fins ara han sigut els dos principals responsables de la formació conservadora a la localitat del Comtat. Fins ara, quant tots dos han sol·licitat la baixa del partit davant les desavinences que els enfronten amb la renovada direcció regional que encapçala el President de la Diputació d’Alacant.

El motiu és simple, segons han argumentat en roda de premsa tant Àngel Mollà com Xelo Cascant, amb 16 i 23 anys d’experiència política respectivament al capdavant dels populars murers. La present legislatura ha sigut l’única en la que tots dos han tingut responsabilitat de govern després en un territori que fins 2019 ha sigut feu de Compromís.

Descartats per a la llista de PP

Amb l’engranatge electoral a tota màquina per a les eleccions municipals del proper 28 de maig, tots dos s’han dirigit a la seu regional del PP per a presentar el seu projecte de govern i la llista electoral per a Muro. Però, segons denuncien, s’han trobat amb la negativa dels mandataris autonòmics, que no compten amb ells per als propers comicis. Un dels factors del trencament de relacions, segons han lamentat, és que la formació volia aprofitar-se del seu treball -ja fet cara als comicis- per a nodrir el projecte d’una llista que no comptaria amb ells.

Davant d’aquesta situació, i després d’agraïr als popular els anys de pertinença, Mollà i Cascant han decidit crear una nova plataforma política a Muro. Naix, afirmen, del suport social que han rebut per part dels veïns per a que es presenten a les eleccions. No és la primera vegada que ocorre un fet similar a Muro, on des del 2019 hi ha hagut un important moviment polític i de formacions.

Altra nova formació política

Els dins ara regidors del PP de Muro passen al grup de No Adscrits -cosa que ja van fer abans els dos regidors d’EU després de ser elegits per a l’Alcaldia-, encara que seguiran ostentant les seues responsabilitats en l’actual govern murer. Cara als comicis del 28M, concorreran amb la nova agrupació d’electors que han fundat, Muro Avança, ja que els tempos els han impedit integrar-se en la ja creada per l’actual primer edil, Gabriel Tomàs.

La nova formació ja té pràcticament tancada la llista electoral amb la que concorrerà a les eleccions de maig. Unes eleccions que podrien deparar una fragmentació més gran encara del vot a la vila murera. No descarten parlar amb qualsevol formació en cas de poder formar govern després del 28M, encara que el treball del govern multiocolor de Muro durant els darrers 4 anys fa pensar en preferències de pactes amb els actuals membres de l’Equip de Govern.

Xelo Cascant i Àngel Mollà amb el logo de la nova formació que han creat a Muro.