Home Biar Una crema incontrolada de restes vegetals posa en risc els boscos del...

Una crema incontrolada de restes vegetals posa en risc els boscos del Port de Biar al terme d’Onil

469
0
SHARE
Bombers, brigades forestals i voluntaris durant l'extinció d'un incendi, en una imatge d'arxiu.

L’alerta per altes temperatures ha desaparegut ja dels sistemes de prevenció contra incendis. Tot i que el mercuri encara no es troba en els seus nivells normals per a la tardor -cosa que ocorrerà a partir d’aquest cap de setmana-, ja està permès dur a terme cremes de restes agrícoles en els camps de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Algo que no ocorria des de fa vora 6 mesos.

No obstant, a l’hora de dur a terme cremes agrícoles és important no deixar de prestar atenció a la prevenció. A la muntanya alacantina existeix una gran quantitat de superfície forestal, i molta d’ella s’ubica prop de àrees agràries. Per això, qualsevol crema pot descontrolar-se en jornades on el vent té protagonisme en la meteorologia.

Mitja hora d’extinció

Això és precisament el que ha ocorregut al terme municipal d’Onil, on una crema agrícola descontrolada ha posat en risc els boscos que envolten el Port de Biar i la zona del Reconco a la vila de les nines. El foc s’ha declarat prop de les 13h en l’entorn de la carretera CV-802 que uneix aquestes dos localitats. En l’extinció de les flames han intervingut 3 bombes i un vehicle de comandament amb 8 efectius dels parcs de Bombers d’Ibi i Cocentaina, a més de dos Brigades Forestals.

En a males penes 35 minuts, els efectius d’emergències han aconseguit controlar el foc, que no ha afectat a massa superfície i no ha causat danys materials ni personals.