Home Destacats Xarxa Muro: la plataforma “sense ideologia” que aspira a governar la població...

Xarxa Muro: la plataforma “sense ideologia” que aspira a governar la població del Comtat en clau municipalista fins 2027

0
SHARE

El 28 de maig del 2023, les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla afronten un nou procés electoral que configurarà les corporacions municipals per al període 2023/2027. Molts dels mandataris locals poden canviar des d’eixe moment a una zona on han deixat d’existir de forma generalitzada majories absolutes, però que també ha viscut situacions estranyes en la present legislatura. Destaca la de Muro, governada des de 2019 amb un govern de concentració que suma a 2 ex regidors d’EU amb els de PP i C’s. Fet que va provocar lluites en algunes formacions.

Com a conseqüència de l’eixida dels dos integrants de la formació d’esquerres i el seu pas als grup de No Adscrits, la nova etapa electoral ha allumbrat la creació d’una nova formació a la vila murera. L’encapçala l’actual Alcalde, Gabriel Tomàs, i rep el nom de Xarxa Muro. La nova agrupació -que va ser creada al 2020 com a plataforma veïnal- es configura com una plataforma ciutadana oberta a qualsevol veí i que aspira a convertir-se en la veu dels ciutadans murers. Ho fa seguint una línia continuista en torn a paràmetres com la participació i, asseguren, sense una ideologia política definida.

Contenidor d’idees ciutadanes

L’ambient polític a la localitat del Comtat s’ha vist enrarit en els darrers temps degut als enfrontaments entre els polítics locals. Una realitat que es vol revertir des de la nova plataforma a través de l’assumpció d’idees provinents dels propis veïns i des de la defensa del municipalisme com a forma d’acció política. La nova plataforma es configura, afirmen, com a un projecte diferencial que aspira a obtenir la confiança dels murers després de 4 anys ostentant l’Alcaldia de la localitat.

El proper 4 de febrer, Xarxa Muro ha convocat una reunió en la que es posaran sobre la taula les idees aportades pels veïns per a confeccionar el programa electoral per als comicis de 28 de maig.