Home Alcoià Ximo Puig anuncia la fi del toc de queda i la reobertura...

Ximo Puig anuncia la fi del toc de queda i la reobertura de l’oci nocturn

259
0
SHARE

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que a partir de demà dimarts 7 de setembre decau la restricció a la mobilitat nocturna i per tant hi haurà llibertat plena de moviment en tota la Comunitat Valenciana.

Així ho ha manifestat després de la reunió de la Taula Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19 en la qual han estat acordades les noves mesures que s’aplicaran fins al 27 de setembre per lluitar contra la pandèmia per coronavirus a la Comunitat Valenciana.

Durant la seua intervenció en roda de premsa, el president ha explicat que també decau la prohibició de celebrar reunions socials amb un màxim de 10 persones, i ha avançat la reobertura de l’oci nocturn fins a les 3 de la matinada.

En concret, l’aforament màxim dels locals d’oci nocturn serà del 50% en interior, es podrà utilitzar la barra per a la retirada de consumicions, no es permetrà el ball, i l’hora màxima de tancament serà les 3 de la matinada, podent-se realitzar l’última consumició a les 2.30 hores.

D’altra banda, pel que fa a l’hostaleria i restauració s’incrementa l’ocupació de taules en interior, que passa de 6 a 8 persones, i es manté el límit d’ocupació en exteriors, fixat en 10 persones per taula. Així mateix es permet l’ús de la barra únicament per a retirada de consumicions.

Pel que fa a la celebració d’esdeveniments multitudinaris en interior es manté l’aforament del 50%, amb un màxim de 1.500 persones; i en el cas que es puga dividir l’espai per sectors, es permetrà un màxim de dos sectors de fins a 1.000 persones cadascun.

En els esdeveniments a l’aire lliure, l’aforament màxim s’incrementa al 75%, fins a les 3.000 persones, límit que s’incrementa en el cas de poder establir divisions de l’espai, ja que es permet establir fins a cinc sectors amb 1.000 persones cadascun.

Respecte de les competicions esportives de la Lliga Nacional de Futbol Professional, la Lliga de l’Associació de Clubs de Bàsquet (ACB), si se celebren en pavellons coberts l’aforament màxim serà del 40% amb un límit de 4.000 persones, i en espais oberts l’aforament s’incrementa fins al 60% amb un màxim de 20.000 persones.

Reobertura progressiva, segura i gradual

El president ha destacat que es realitzarà una “reobertura progressiva, segura i gradual” per seguir reduint la transmissió de virus i avançar en la immunitat de grup, si continua l’evolució favorable de la situació pandèmica, i tenint en compte que al mes de setembre es produeix el retorn a la feina, l’inici de curs escolar i universitari, i un major ús del transport públic.

Així mateix, s’ha referit a l’objectiu d’arribar a el 9 d’Octubre amb el 90% de la població vacunada, i ha fet una crida a la minoria de la població que encara no s’ha vacunat a fer-ho, recordant que aquest dimarts 7 de setembre comença la vacunació sense cita prèvia en els 133 punts de vacunació massiva.

Líder en la vacunació mundial

El cap de el Consell ha destacat que la Comunitat Valenciana lidera la vacunació a nivell mundial gràcies a una “actitud cívica exemplar”, ja que ja ha administrat 7,1 milions de dosis i compta amb el 81% de la població a vacunar amb la pauta completa. Aquestes dades situen a la Comunitat per davant de tots els països europeus de grans dimensions, com Alemanya, França o la Gran Bretanya, i també per davant dels Estats Units, Japó o Israel.

Respecte a l’alumnat que comença aquesta setmana el curs escolar, el president ha assenyalat que el 50% dels estudiants d’ESO i Batxillerat ja tenen les dues dosis de la vacuna, xifra que arribarà al 80% en dues setmanes. A més, també ha indicat que ja està molt avançada la immunització completa de l’alumnat universitari, reivindicant el “treball, esforç i actitud” de tota la comunitat educativa valenciana.

Durant la seua intervenció, el president també ha destacat l’evolució positiva de tots els indicadors, el que ha permès passar d’estar en alerta 4 a situar-se en alerta 2, i registrar una incidència 3 vegades inferior respecte a la de fa un mes. A més, Puig ha assenyalat que actualment la Comunitat Valenciana presenta la tercera incidència més baixa d’Espanya i uns nivells inferiors als de tots els països de l’entorn.

A la Mesa Interdepartamental han participat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau; la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo; el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló; el conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.