Inici Esports Centenars d’escolars participen en la XIII edició de les Miniolimpiades amb diversos...

Centenars d’escolars participen en la XIII edició de les Miniolimpiades amb diversos esports a Ibi

191
0
COMPARTIR

Els escolars iberuts han celebrat aquest cap de setmana un dels esdeveniments que més esperen al llarg del curs, i que precisament coincideix amb aquest fet als centres escolars de la població. Es tracta de les Miniolimpiades, que ja han celebrat 13 edicions on es crida a la pràctica esportiva als joves amb multitud de disciplines i exhibicions. Tots guanyen, rebent la seua medalla per participar, sense importar si guanyen o perden.

El sistema educatiu espanyol, tot i les seues anades i vingudes en funció dels canvis de govern que es produisquen a Moncloa, manté entre les assignatures que han d’aprovar els escolars la pràctica esportiva. Es tracta, a banda d’una part de l’expedient acadèmic, també d’una necessitat per a la salut dels més menuts, que milloraran el seu estat físic i la seua qualitat de vida gràcies a l’esport. Per això existeixen les escoles esportives municipals a bona part de les poblacions de l’interior alacantí, moltes de les quals celebren també un fi de curs per a elles.

És el que ha ocorregut a Ibi amb una nova edició, la que fa 13, de les seues Miniolimpiades, en les que participen la immensa majoria dels alumnes dels centres escolars de la localitat. Durant les jornades de divendres i dissabte han sigut centenars els joves iberuts que han passat pel poliesportiu Rubén Plaza de la vila joguetera per a practicar diverses modalitats esportives, en les que competeixen en representació dels seus respectius centres escolars. Futbet, tennis, bàsquet, pàdel, bàdminton, patinatge, gimnàstica rítmica, ball, escalada i un llarguíssim etcètera formen part del ventall de disciplines que els joves de la localitat practiquen amb les Miniolimpiades.

L’esdeveniment comença divendres de vesprada amb l’encesa de la torxa, un dels moments més esperats pels menuts abans de gaudir de dos jornades centrades en l’esport, en les que ningú guanya ni perd, ja que tots els participants reben la seua medalla.

Des dels alumnes més menuts fins els més majors participen en aquest esdeveniment que pràcticament marca la fi del curs escolar i l’inici de les vacances estivals a la localitat. No sols es competeix en les instal·lacions iberudes, sinó que també es duen a terme exhibicions de ball, escalada o patinatge, dins d’una iniciativa amb la que Ibi vol conscienciar als seus joves de la necessitat de mantenir una regularitat en la pràctica esportiva al llarg de tota la vida.