Inici Ibi Ibi torna a ser la població amb més voluntariat mediambiental de la...

Ibi torna a ser la població amb més voluntariat mediambiental de la província amb 65 joves voluntaris

514
0
COMPARTIR

Cada estiu, la gran massa forestal que atresoren les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla es veu amenaçada per la manca de precipitacions, la sequera, les altes temperatures i les imprudències humanes. Un incendi pot reduir a cendra l’immens patrimon i natural que atresora la muntanya alacantina, també coneguda com el pulmó de la província d’Alacant.

A Ibi són conscients des de fa molts anys d’aquesta realitat, i cada any convoquen als joves de la localitat a participar del programa de voluntarial mediambiental. La localitat té al seu terme municipal diversos indrets naturals, entre els que es troba la vessant sud del parc natural de la Font Roja, pel que la seua protecció és una de les prioritats per a l’àrea de medi ambient de l’Ajuntament.

Enguany són 65 els joves que participen d’una nova edició del voluntariat mediambiental, xifra que suposa un lleuger descens respecte a edicions anteriors. Tot i això, la vila joguetera continua sent la localitat alacantina que més quantitat de voluntaris atresora.

Entre les seues tasques, dividides per torns i espais naturals, es troba no sols la vigilància de l’entorn i el fet de donar la primera veu d’alarma si es produeix qualsevol succés. També coneixen les pautes a seguir per part dels visitants dels paratges, pel que l’assessorament en quant a la cura amb el medi ambient també complementa la seua acció.

L’elevada participació en aquest programa és la confirmació de la tasca d’educació mediambiental que es du a terme als centres educatius iberuts, amb la idea de garantir el correcte manteniment i un bon estat dels paratges naturals que envolten la població.