Home Alcoià Alcoi albergarà un màster en moda sostenible únic a Espanya gràcies a...

Alcoi albergarà un màster en moda sostenible únic a Espanya gràcies a l’acord AITEX-ESIC

0
SHARE

Fa dos anys que l’Institut Tecnològic del Tèxtil i la Cosmètica (AITEX) i L’Escola de Negocis ESIC van encetar una col·laboració que buscava oferir formació especialitzada als directius del sector tèxtil. Aquest vessant productiva compta amb un nodrit ecosistema productiu a les comarques de l’Alcoià i El Comtat, on existeixen desenes d’empreses del ram. Llavors es van activar 2 programes de formació superior, però ara, eixa col·laboració s’ha estretit més encara. Tant que va a possibilitat fer d’Alcoi un dels principals punts de formació tèxtil a Espanya.

Serà gràcies a l’activació d’un nou programa formatiu que inclou 3 màsters. El primer anirà dirigit al departaments de màrqueting de les empreses de tota la Comunitat Valenciana. Un segon aborda la gestió d’aquestes mercantils en clau de digitalització. Però destaca el de moda sostenible, una vessant que farà d’Alcoi l’única ciutat espanyola on s’ofereix aquesta formació. Està orientat tant a directius com a treballadors del sector i posa el focus en la formació seguint els ODS. Inclou conceptes basats en la innovació i la sostenibilitat al llarg de tot el procés productiu.

Classes en el npu edifici d’AITEX

La formació dels 3 nous màsters va orientada específicament a cobrir les necessitats formatives del cos directiu de les empreses de la zona. Començarà al mes d’octubre ja a les noves instal·lacions d’AITEX al barri alcoià de Batoi i és possible gràcies a que aquest ens destina part dels seus guanys a possibilitar eixa formació. De fet, tant AITEX com ESIC ofereixen descomptes en els 3 màsters que poden arribar fins al 45% del cost total. El cas del màster de moda, també existeix la possibilitat de fer les pràctiques al prestigiós Institut Marangoni de Florència.

ESIC porta des de 1965 formant directius a tota Espanya, on ja suma més de 65.000 alumnes, 12.000 d’ells del Màster en Màrqueting.