Home Destacats Les Festes de Moros i Cristians d’Ibi comptaran amb un Punt Violeta...

Les Festes de Moros i Cristians d’Ibi comptaran amb un Punt Violeta per a prevenir i aturar agressions sexuals

0
SHARE
Reunió entre les responsables de l'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament d'Ibi.

Durant els propers dies, previs a les festes majors, l’Ajuntament d’Ibi, des de les regidories d’Igualtat i Diversitat, posarà en funcionament i dinamitzarà l’anomenat Punt Violeta. Es tracta d’una acció de sensibilització social, prevenció i detecció de les agressions sexuals durant el transcurs dels Moros i Cristians d’Ibi i en espais relacionats amb l’oci nocturn on es concentra població, ja que hi ha més possibilitat que es produisquen situacions que violenten a les dones, així com a col·lectius especialment vulnerables, com la població LGTBIQ+.

Montserrat Agulló, tinent d’alcalde de Serveis Socials i Igualtat de l’Ajuntament d’Ibi, juntament amb la tècnica d’Igualtat i Diversitat de l’Ajuntament, Marta Monllor, han mantingut una reunió amb la cap de la Unitat de Violència de Gènere contra les Dones, Modes Salazar, per tal d’ultimar els detalls de l’activitat.

Ubicat entre l’Ajuntament i el Castell

El Punt Violeta s’ubicarà al c/Les Eres, al costat de l’Ajuntament, els dies 8, 10 i 13 de setembre, en horari de 21.30 a 00.30 h, fent-ho coincidir amb les Entraetes. Mentre que els dies 14, 15, 16 i 17 de setembre, l’horari serà de 22.30 a 3.00. El Punt Violeta estarà dinamitzat per Creu Roja Espanyola.

Aquesta acció preventiva està subvencionada pels Fons del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere. Preveu transferències per al desenvolupament de noves o ampliades competències reservades a les entitats locals al Pacte d’Estat contra la violència de gènere per a l’exercici 2023, que atorga a Ibi una subvenció de 21.814,09 €, destinats a lluitar contra la violència de gènere.