Home Alcoi Alcoi i Ibi augmenten un 6 i un 25% respectivament el nombre...

Alcoi i Ibi augmenten un 6 i un 25% respectivament el nombre de delictes perpetrats en el primer trimestre d’any

404
0
SHARE
Comisaria de la Policia Nacional a Alcoi.

El Ministeri d’Interior -encarregat de vetlar per la seguretat a tot el territori nacional- registra trimestralment les xifres de delictes que es produeixen en les principals localitats espanyoles. El seguiment que duen a terme a la província d’Alacant inclou dos localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla: Alcoi i Ibi, on Interior ha censat la xifra de delictes detectats per les forces de seguretat.

Les dos poblacions de la muntanya segueixen la mateix línia que es registra a tota la província, on la delinqüència ha augmentat en l’ordre del 14%. Una dada que contrasta amb anys anteriors, en els que la quantitat de delictes s’ha vist reduida. Es tracta d’una realitat que ve impulsada sobre tot per l’increment en les temptatives d’homicidi, els robatoris i furts i el tràfic de drogues. Tots aquests indicadors augmenten una mitjana del 25% a nivell provincial.

Robatoris i furts, principal tipologia delictiva

Una de les tipologies penals que més ha crescut a la província és la ciberdelinqüència, que creix un 40%. Una situació que sí es dona a Ibi (+140%) però no a Alcoi, que veu minvades les estafes mitjançant la xarxa en un 3,1%. Per contra, els delictes sexuals decreixen a nivell provincial mentre segueixen la línia oposada (+17%) a nivell nacional. Robatoris i furts són els tipus delictius que han fet pujar l’índex de delinqüència a l’interior de la província d’Alacant.

Així les coses, Alcoi ha vist passar la xifra de delictes entre gener i març dels 487 de 2022 als 516 (+6%) en 2023. Mentre, Ibi ha vist la mateixa evolució però més accentuada, passant de 194 delictes en el primer trimestre de l’any passat als 242 (+24,7%) d’enguany. Només 5 de les 26 poblacions alacantines censades per Interior -tenen partit judicial- han vist reduïdes les xifres de delictes enguany.