Home Castalla Castalla aposta per la seua gastronomia com a tractor de visites turístiques...

Castalla aposta per la seua gastronomia com a tractor de visites turístiques entre el 15 al 21 d’abril

0
SHARE

L’aposta turística que des de fa anys estan fent totes les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla es basa especialment en la cultura i al patrimoni. Però a aquestes potes del potencial turístic de cada població se li suma altra: la gastronomia. A cada municipi de l’interior alacantí existeix una tradició centenària als fogons que fa que cadascun d’ells tinga plats distintius.

És aquest fet el que centra la proposta turística llançada per l’Ajuntament de Castalla i els hostalers de la ciutat. Sota el títol ‘Encontres Gastronòmics’, fins a 7 dels principals restaurant castelluts presenten menús composats específicament pels plats que fonamenten la tradició culinària de la localitat. Serà entre els dies 15 i 21 d’abril dins d’una iniciativa que fou presentada al gener en la fira turística FITUR i que inclouen els populars ‘tardeos’ en el cap de setmana.

Esdeveniment en creixement

La proposta, que compta amb el suport de la Conselleria de Turisme, convoca la primera de les que esperen que siguen moltes més edicions. La intenció és que més establiments hostalers es sumen a ella en successius anys per a generar tota una sinèrgia entre la gastronomia i el patrimoni com a principals atractius turístics de Castalla.

Plats com els gaspatxos o l’arròs de la muntanya seran les estrelles en els ‘Encontres Gastronòmics’ castelluts.