Home Alcoi Començen les obres de reposició de la Plaça de La Rosaleda d’Alcoi...

Començen les obres de reposició de la Plaça de La Rosaleda d’Alcoi per a complir la sentència del TSJCV per 4,4M€

0
SHARE
Tanques d'obra a La Rosaleda alcoiana.

Aquest dimarts ha començat l’actuació per a dur a terme el projecte de reforma de l’edifici d’aparcaments subterranis i reposició de la zona verda en la seua coberta en la Plaça de La Constitució (La Rosaleda) d’Alcoi. Amb aquesta obra es dona compliment a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). L’actuació va ser adjudicada per 4.372.809€.

La sentència ordena la disposició d’una capa suficient de terra vegetal per a sostindre arbrat a la plaça. Aquesta nova sobrecàrrega a la coberta ha obligat a una reforma de l’estructura i els seus fonaments. Amb aquesta actuació es pretén donar compliment a aquesta sentència contra l’Ajuntament d’Alcoi que, sota el govern del PP, va dur a terme una actuació fora de la legalitat.

El període d’execució és de 10 mesos. Fins l’1 de març tant el pàrquing com el quiosc estaran oberts. L’aparcament deurà tancar durant 8 mesos, mentre que el quiosc ara acaba la concessió i s’aprofitarà aquest temps per fer tot el procés de licitació per obrir quan acabe l’obra. Pel que fa als talls de trànsit, només caldrà fer-los de forma puntual per traure material de l’interior. S’avisarà amb una antelació d’una setmana i si hi ha algun cas urgent amb un mínim de 48 hores.

Escultura a Sant Jordi

L’escultura que va fer José Gozalvo de Sant Jordi continuarà a la plaça. En concret estarà en la part inferior, en la part més pròxima a l’Alameda Camilo Sesto. A més, s’aprofitarà el temps de remodelació per portar a terme una rehabilitació de la mateixa. Aquesta actuació està en procés de licitació.

“Amb aquesta actuació resoldrem una il·legalitat, que és el pronunciament que va expressar en el seu dia el TSJCV respecte al que es va fer a La Rosaleda. Una il·legalitat que no és culpa dels ecologistes que ho van denunciar, és culpa de qui governava en aquell moment: el Partit Popular. Aquesta actuació ens costarà a tots els alcoians més de 4 milions d’euros que eixiran de les arques municipals per tal de retornar a la legalitat urbanística un projecte que no reunia els requisits que deuria”, ha destacat la Regidora d’Urbanisme, Vanessa Moltó.

Treballs concrets

En aquesta àrea es generarà un jardí que complisca amb les especificacions relatives a zones verdes i amb les normatives d’accessibilitat pertinents. Les obres consistiran en la demolició del forjat de coberta per a ubicar una capa de terra de 80 cm i arbratge, aixó com en el reforç dels elements estructurals. A més, s’inclouen unes millores en la urbanització de la plaça.

Després de quedar desert el concurs, l’Ajuntament d’Alcoi va sol·licitar el pertinent informe per a realitzar una revisió de preus i licitar de nou aquesta actuació amb la màxima agilitat. L’anterior licitació de l’obra es va aprovar comptant amb un informe tècnic que viabilitzava l’execució del projecte redactat en 2.438.066,73 euros.