Home Destacats El Govern central aprova una subvenció d’1,25M€ per a rehabilitar l’edifici municipal...

El Govern central aprova una subvenció d’1,25M€ per a rehabilitar l’edifici municipal del Pòsit a Onil

357
0
SHARE
Interior d'una de les plantes de l'edifici de l'antic Pòsit a Onil.

La compra per part de l’Ajuntament d’Onil d’un dels edificis més antics del casc històric de la localitat en l’estiu del 2021 tenia com a objectiu convertir-lo en un nou equipament per a la població. Des del primer moment, el Consistori colivenc es va mobilitzar per a aconseguir fons d’altres administracions amb els que convertir l’edifici del Pòsit -una antiga almàssera i fàbrica de nines- en un recurs per als veïns de la localitat.

Ara, poc més de 2 anys després de la compra de l’immoble, el Ministeri d’Agenda Urbana ha aprovat una subvenció de més d’1,25M€. Una xifra que permetrà iniciar els treballs de rehabilitació d’un edifici que compta amb tres diverses plantes. A pesar d’aquesta xifra, el projecte que barallava l’anterior govern municipal colivenc necessitaria de vora 2M€ per a executar el projecte que tenia pensat per a l’edifici.

Primer rehabilitació, després buscar usos

Un projecte que convertiria les naus de l’edifici en instal·lacions multiusos d’ús social i cultural. Antigament i després del seu ús com almàssera i molí, el Pòsit fou utilitzat com a escenari per a representacions teatral i, finalment -abans de ser abandonat-, com a fàbrica de nines. La idea ara és utilitzar el finançament aprovat per l’Executiu central per a activar la rehabilitació de l’immoble mente es perfilen els usos definitius de les seues instal·lacions amb l’Assocació de Veïns del Centre Històric d’Onil.

L’Ajuntament d’Onil treballa mentre tant en aconseguir finançament amb el que rehabilitar altre edifici històric de la població: el Monestir de Montserrat. Paral·lelament, resta per saber el resultat de l’adjudicació del Pla Director per a aquest immoble, que ha d’orientar les accions per a la seua conservació.