Home Alcoi El procés per a aportar idees cara a la nova Ordenança de...

El procés per a aportar idees cara a la nova Ordenança de Peatonalització d’Alcoi ja està obert fins el 21 de febrer

0
SHARE
Reunió incial de la Mesa de Mobilitat d'Alcoi.

Aquesta passada setmana ha tingut lloc la primera reunió de la Mesa de Mobilitat de la ciutat d’Alcoi, donant començament el procés participatiu per a redactar la nova ordenança de peatonalització. Tot després de que els jutjats tombaren l’anterior, que va rebre crítiques per part de veïns i comerciants del Centre de la ciutat per la forma en que s’havia executat.

En aquesta reunió s’ha convidat a diferents grups d’interés de la ciutat per a informar-los de l’inici d’aquest procés i quines fases el componen. Han assistit tots els grups polítics de la corporació, diferents associacions de veïns, el col·lectiu per un centre digne, així com representants de la Federació de Comerç Alcoi comercial, comerciants, veïns i tècnics municipals dels Departaments de Participació, Mobilitat, Obres i Serveis. Allí van poder donar la seua opinió i comentar els seus primers suggeriments.

Qualsevol persona o ens pot aportar

Pel que respecta al procés, tant les entitats com qualsevol persona que estiga interessada pot participar, per això s’ha habilitat un espai en la web municipal en el qual s’inclou tota la documentació necessària, per a realitzar les aportacions: Ordenança de conversió en zona de vianants, Estudi de peatonalització, Estudi de trànsit i el Pla de mobilitat. Es pot accedir amb aquest enllaç o directament des de la web del Consistori.

Totes les persones interessades poden enviar les seues propostes per a la nova redacció de l’ordenança basant-se en l’ordenança anterior a aquest correu electrònic, fins al 21 de febrer. Posteriorment, s’enviarà a totes les persones i entitats participants totes les propostes, per a continuar amb el procés de participació.

“Hem iniciat un procés per a donar veu a tota la ciutadania. Sabem que no serà fàcil posar d’acord a totes les persones, però la nostra intenció a dialogar al màxim per a arribar a un acord consensuat perquè pensem que serà el millor per a Alcoi i en concret per al centre de la nostra ciutat”, ha explicat el Regidor de Mobilitat, Jordi Martínez.

Antecedents de la Mesa de Mobilitat

Cal recordar que per a la redacció de l’ordenança també va tindre lloc un procés participatiu al qual van acudir comerciants i l’Associació de Veïns del Centre, que van donar el seu vot favorable. Després de la sentència del TSJ que indicava que la informació prèvia no era correcta, es va comunicar que es faria un procés obert a tota la ciutadania, per a poder aconseguir el consens més gran possible. Mesura que va ser confirmada amb la Moció que va presentar el PP i va ser aprovada per tots els grups de crear una Mesa de Mobilitat.