Home Destacats Inclusió, sostenibilitat i exportació: els pilars de la Vall del Joguet a...

Inclusió, sostenibilitat i exportació: els pilars de la Vall del Joguet a la Fira de Nuremberg 2024

0
SHARE

Les empreses valencianes del ram del joguet ja han tornat al seu dia a dia després de participar en la principal fira del sector a Nuremberg. La fita ha permès a les mercantils jogueteres valencianes, que sumen el 40% del total presents a la ciutat alemanya, mostrar les seues novetats d’enguany. L’esdeveniment és capital per a les poblacions conegudes com ‘La Vall del Joguet’, que coincideix amb la sub comarca de la Foia de Castalla, a l’interior alacantí.

Però  les novetats del catàleg són únicament una part de tot el que es presenta a Nuremberg. Joguets elaborats amb processos artesanals i sostenibles que garanteixen una qualitat màxima que només es troba en aquests productes. Prova d’eixa qualitat distintiva és que la pràctica totalitat de les jogueters de l’interior alacantí exporta més de la meitat de la seua producció.

Ajudes de les administracions

Però participar en una fira com la de Nuremberg no és ni senzill ni barat. Per això és necessari el suport de les administracions en forma d’ajudes a la internacionalització.

Les expectatives del sector apunten a una millora dels resultats que, segons els propis fabricants de joguets, podria aportar guanys al sector en la segona meitat d’any.