Home Alcoi El PSPV tanca llista electoral a Alcoi mentre Podem i Guanyar concorreran...

El PSPV tanca llista electoral a Alcoi mentre Podem i Guanyar concorreran per separat a les municipals

405
0
SHARE
El Secretari General, Jordi Martínez, es dirigeix a l'Assemblea del PSPV a Alcoi.

Després de les presentacions de les incorporacions a la candidatura del PSPV per a revalidar victòria electoral a Alcoi, l’agrupació local ha donat ja per tancada al llista que concorrerà a les eleccions municipals del proper 28 de maig. Seran 25 els integrants d’una candidatura que tornarà a estar liderada per quarta legislatura consecutiva pel que des de 2011 és l’Alcalde de la ciutat, Toni Francés.

Les novetats de Diana Cortés, Nando Moncho i Ignasi Trelis entre en els llocs 12, 11 i 5 respectivament, pel que tots podrien tindre un seient en el plenari de la ciutat si els socialistes s’apropen a la majoria absoluta. En cas contrari, previsiblement només seria Trelis qui formaria part del plenari en la legislatura 2023/2027.

Altres noms, com l’actual Regidor d’Indústria, Jordi Segura; o la de Festes, Carol Ortiz; el de Medi Ambient, Jordi Silvestre; o la de Polítiques Inclusives, Aranza De Gracia, cauen en l’ordre de la llista als llocs 13, 16, 17 i 18 respecticament. Pugen llocs en l’ordre altres com Teresa Sanjuan en una llista que incloui a l’ex regidora Aroa Mira, que la present legislatura ha representat a la formació a les Corts Valencianes.

Desacord entre Podem i Guanyar

Altres formacions de l’esquerra alcoiana han dut a terme durant les darreres setmanes un intent per a concórrer juntes als comicis en busca de millors resultats electorals. És el cas de Podem i Guanyar, que finalment no han arribat a un acord, pel que cadascuna es representarà a sí mateixa en les urnes. Aquest fet pot redundar en una menor representació en la proper Corporació Municipal per a les dos formacions.

Una d’elles, Guanyar, ha lamentat en veu del seu candidat, Sergi Rodríguez, que “hem invertit tot el temps i esforç possible per a la unitat com a element de canvi polític. No han volgut -referint-se a Podem- i ho lamentem, però nosaltres tenim l’experiència i el coratge suficient per a encarar unes noves eleccions municipals amb l’objectiu d’implementar polítiques que milloren la vida de la gent treballadora d’esta ciutat”.