Home Alcoi El ‘SandBox Urbà’ converteix a Alcoi en model d’èxit nacional com a...

El ‘SandBox Urbà’ converteix a Alcoi en model d’èxit nacional com a camp de proves a tamany real en quant a innovació

0
SHARE

Fa just un any, la ciutat d’Alcoi presentava el ‘SandBox Urbà’, que permet a empreses i ens que vullguen provar productes o serveis innovadors amb la pròpia ciutat com a camp de proves. Des de llavors són 6 empreses -i dos més en camí- i dos universitats públiques les que han conveniat amb l’Ajuntament de la ciutat dels ponts aquesta possibilitat.

Alcoi ha sigut la primera ciutat espanyola en implantar aquest ‘SandBox’, pel que està considerada com una referència a nivell nacional. A més, aquesta iniciativa compta ja amb el suport econòmic de la Generalitat Valenciana fins el 2026, pel que es preveu que la localitat continue sent un laboratori pioner per a iniciatives innovadores.

Casos d’èxit

El ‘SanBox Urbà’ d’Alcoi ha permès realitzar proves a projectes innovadors que han pogut recaptar dades a la ciutat. Entre ells, la prevenció i control contra la legionel·la, una pintura antibacteriana capaç d’eliminar CO2 o els dos projectes en què treballen les dos universitat adherides: la d’Alacant i la Politècnica de València.

La Compra Pública d’Innovació de la que naix el ‘SandBox Urbà’ d’Alcoi aspira a atraure a la capital de l’Alcoià a empreses de base innovadora capaces de diversificar el teixit productiu alcoià.