Home Alcoià El tèxtil frena un 6% el creixement post Covid per a ajustar-se...

El tèxtil frena un 6% el creixement post Covid per a ajustar-se al context econòmic internacional

295
0
SHARE

Durant els darrers anys del segle XX i els primers del present segle, el sector tèxtil ha estat amenaçat en perdre la importància que històricament ha tingut al nord de la província d’Alacant i sud de la de València. Però la tenacitat dels seus empresaris i la capacitat d’adaptació que han demostrar en èpoques tant complicades com la pandèmia de la Covid19 li han garantit el futur. Tant és així que, en els darrers 3 anys, les empreses del tèxtil a l’Alcoià, El Comtat i la Vall d’Albaida han registrat creixements en el seu volum de negoci.

Una tendència que s’ha vist aturada amb els darrers condicionants econòmics a nivell global. Primer la guerra d’Ucraïna, i després la crisi de materials, l’increment dels preus i ara el conflicte bèl·lic entre Israel i Palestina no són factors que ajuden al tèxtil a créixer. De fet, a nivell autonòmic, les empreses del sector han davallat un 6% el seu creixement per a ajustar-se al context internacional. Tot i la incertesa que genera la situació global, la patronal Ateval no descarta torna prompte a la senda del creixement.

Obrir nous mercats

El sector del tèxtil ha sigut tradicionalment exportador a l’Alcoià i El Comtat, com ocorre amb altres sectors industrials presents a l’interior alacantí. Això fa que la majoria dels seus productes es comercialitzen amb major facilitat a l’estranger que a terres espanyoles. Europa és el principal mercat per a les empreses tèxtils de la zona, encara que des de les patronals treballen per a obrir nous mercats a Amèrica Central i del Sud, Oceania o països de l’est d’Àsia.

Per altra banda, les empreses del tèxtil necessiten de mà d’obra especialitzada per a cobrir el canvi generacional entre els seus treballadors.