Home Destacats Els polígons industrials d’Onil reben 600.000€ en inversions amb les que optimitzar...

Els polígons industrials d’Onil reben 600.000€ en inversions amb les que optimitzar el manteniment finançades al 70%

0
SHARE

Des de la legislatura anterior, la Generalitat Valenciana ve destinant anualment partides pressupostàries per a millorar l’estat dels polígons industrials de la regió. A una zona eminentment industrial com l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, que concentren una de les majors superfícies industrials de tota la província, aquestes ajudes són més que benvingudes. Tant que la pràctica totalitat de les poblacions de la zona les venen demanant, i rebent majoritàriament, any rere any.

Enguany, l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) les ha llançat de nou. En el cas de la vila d’Onil, la inversió prevista per als 3 polígons industrials de la població ascendeixen a 600.000€. Ara bé, el Consell finança el 70% dels treballs, corrent a compte de l’Ajuntament en qüestió aportar la resta. Per a la vila de les nines, el cost per a les arques municipals és de vora 180.000€, que es poden afrontar a càrrec del romanent de tresoreria degut al bon estat financer de l’Ajuntament d’Onil.

Treballs de manteniment

Tant el Consistori colivenc com la patronal de la Foia de Castalla, IBIAE, han convocat als empresaris de la localitat per a conèixer les seues necessitats. Es tracta d’ajudes al manteniment dels polígons, pel que no van a escometre’s amb elles grans projectes. La major part de les inversions aniran destinades a reasfaltat, canvi de lluminàries, senyalèctica o manteniment de zones verdes.

La inversió municipal en aquesta matèria ha de comptar encara amb l’aprovació dels grups de l’oposició per a un Ajuntament que a Onil governa amb 5 de 13 regidors el PP.