Home Alcoi La Glòria Major crida a la Festa d’Alcoi que ja coneix la...

La Glòria Major crida a la Festa d’Alcoi que ja coneix la imatge que identifica als seus Moros i Cristians

0
SHARE

La ciutat d’Alcoi ha començat a enfilar aquest passat cap de setmana la recta final cap als seus Moros i Cristians. La principal festivitat de la localitat ha donat el tret d’eixida a més de 3 setmanes relacionades amb els festejos amb la celebració de la Glòria Major. En l’acte han participat representants de les 28 filaes que desfilen en les Festes, encapçalats pels dos sergents, moro i el cristià. Tot amb un dia de retard a conseqüència de les pluges que han obligat a ajornar l’acte 24 hores.

Els 28 gloriers han desfilat pel Centre de la ciutat dels ponts, ja engalanat per a gaudir de les dates més especials per als alcoians. Ho ha fet al compàs dels pasdobles seleccionats pels sergents i acompanyats per la Societat Musical Nova i la Primitiva d’Alcoi, i davant d’uns carrers plens de gom a gom de gent. Aquest acte enceta la recta final per als Moros i Cristians més coneguts del món.

Sant Jordi protagonitza el Cartell

La Glòria ha deixat pas en la vesprada de l’1 d’abril a l’esperat descobriment del Cartell que anuncia la principal festa de la ciutat. Ha estat obra de l’artista il·licità Joan Castejón, que ha centrat en la figura del patró, Sant Jordi, un cartell en blanc i negre i amb tonalitats roges.

El descobriment del Cartell ha estat precedit per l’entrega dels distintius de l’Associació Sant Jordi (ASJ) durant la Vespra d’Abril, i obri el camí a 18 dies d’Entradetes abans de l’arribada dels dies grans, entre el 19 i 22 d’abril. A més, el proper diumenge es celebrarà també la Glòria Infantil pels carrers de la ciutat.