Home Alcoi La Setmana de la Ciència tanca portes al Campus d’Alcoi de la...

La Setmana de la Ciència tanca portes al Campus d’Alcoi de la UPV amb 2.000 assistents, mil d’ells estudiants

242
0
SHARE
Una de les activitats de la Setmana Jove de la Ciència al Campus d'Alcoi de la UPV.

La XX Setmana de la Ciència del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha finalitzat després de dues setmanes repletes de conferències i activitats, on la principal finalitat ha sigut la de divulgar la ciència a la societat en general. Segons l’organització, han participat més de 2.000 persones.

Entre les activitats celebrades del 13 al 25 de novembre destaca la participació d’eminents científics i divulgadors com Nazareth Castellanos, Humberto Bustince, Juan Ignacio Cirac o Avelino Corma, qui va impartir la conferència inaugural. La Setmana de la Ciència va ser inaugurada pel rector de la UPV, José E. Capilla; l’lcalde d’Alcoi, Antonio Francés; i el director del Campus d’Alcoi, Pau Bernabeu.

Setmana Jove de la Ciència

A més de les activitats dirigides a un públic més adult, els laboratoris del Campus d’Alcoi han acollit diferents tallers dirigits a estudiants d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Han participat prop de 1.000 estudiants que, a través d’aquests tallers, s’han acostat als graus i dobles graus que s’imparteixen a Alcoi. Per exemple, les activitats han estat relacionades amb videojocs, robòtica, realitat virtual, energies alternatives, tallers de modelatge o la influència que tenen els youtubers.

La Setmana Jove de la Ciència forma part del projecte ‘Jóvenes conCiencia’ i compta amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología – Ministerio de Ciencia e Innovación. A més, també col·labora la Càtedra Alcoi Ciutat del Coneixement.

Vicente Díez, Director de la Setmana de la Ciència, ha apuntt que “finalitzen les activitats amb gran assistència per part de la ciutadania i la comunitat universitària. Estem satisfets de la molt bona acceptació que han tingut totes elles. A més de les conferències, també s’han celebrat visites guiades i debats. Aquestes activitats són oportunitats úniques per a endinsar-se en molts dels reptes als quals s’enfronta la humanitat en l’actualitat i que canviaran el nostre món”.

Díez també recorda que “del 13 al 17 de novembre ens han visitat diferents centres educatius en la Setmana Jove de la Ciència, on les vocacions científiques s’han fomentat des d’edats primerenques”.