Home Alcoi L’Ajuntament d’Alcoi atorga ajudes a la rehabilitació de façanes per valor de...

L’Ajuntament d’Alcoi atorga ajudes a la rehabilitació de façanes per valor de més de 40.000€

319
0
SHARE
Façana d'un edifici en mal estat al Centre de la ciutat d'Alcoi.

L’Ajuntament d’Alcoi ha concedit un total de 40.125,51 euros en subvencions per a la rehabilitació d’edificis a la ciutat. En concret, 34.125,51 euros són per a subvencions destinades a rehabilitar façanes en tot el terme municipal, així com per a les situades en el barri de Batoi i al carrer de Na Saurina d’Entença; i per al tractament integral de façanes i mitgeres visibles des de la via pública situades en el conjunt històric-artístic declarat. Així mateix, s’han concedit 6.000 euros per a la rehabilitació d’elements estructurals d’edificis situats en el Conjunt Històric Artístic declarat.

Del total de les ajudes justificades, 2 són per a edificis d’Entença, 1 està en Batoi i la resta en el Centre Històric. L’import de l’ajuda per al tractament i rehabilitació de façanes és el 50% del pressupost amb un màxim de 4.000€ per habitatge. En el cas de sol·licituds que inclouen més d’una façana, els pressupostos són independents i, conjuntament han pogut obtindre una subvenció de fins a 6.000€.

Repercussió en la construcció local

La Regidora d’Urbanisme, Vanessa Moltó ha destacat que, “amb aquestes subvencions aconseguim un doble benefici: ajudem a posar a punt els edificis i contribuir amb això a millorar el manteniment i la imatge de la ciutat, i al mateix temps facilitem la inversió econòmica i l’ocupació en el sector de la construcció, sobretot per a les empreses locals que solen ser les que realitzen aquest tipus de treballs”.