Home Cocentaina Prop de 120 efectius vetllaran per la seguretat durant els Moros i...

Prop de 120 efectius vetllaran per la seguretat durant els Moros i Cristians de Cocentaina

0
SHARE
Els assistents a la Junta de Seguretat de Cocentaina a les portes de l'Ajuntament.

La vila de Cocentaina ultima els darrers detalls per a encetar una nova edició dels seus Moros i Cristians. Es tracta de la segona major festivitat de la capital de la comarca del Comtat després de Fira de Tots Sants. Tots dos són –salvant les distàncies- els principals tractors de visitants a una població que es transforma per a gaudir dels festejos. S’espera l’arribada de molts visitants degut també a la coincidència amb dates de vacances per a molts visitants que acudeixen a Costa Blanca, i que poden trobar a Cocentaina una bona alternativa al turisme de sol i platja.

És per això pel que s’ha celebrat l’habitual Junta Local de Seguretat, una reunió a la que estan cridats tots els actors implicats en el correcte desenvolupament dels festejos, que tindran lloc entre els dies 11 i 14 d’agost. En total seran prop de 120 els efectius de tots els cossos de seguretat i emergències els que estaran presents a Cocentaina durant les jornades festives amb un únic objectiu: que tots els actes es duguen a terme sense contratemps. Així, Policia Local i Nacional, Guàrdia Civil, Bombers i Protecció Civil formen part del dispositiu previst.

Aplicació mòbil i Punt Violeta

Durant la celebració dels actes festers hi ha concentracions de festers i visitants en diferents punts de la localitat, mentre altres resten sense presència. Un fet que comporta una possibilitat per als amics d’allò aliè i que pot derivar en robatoris o actes vandàlics. És el que es vol evitar, pel que des de l’Ajuntament han recomanat a la població que utilitze l’aplicació mòbil ‘AlertCops’, amb la que contactar directament amb les forces de seguretat.

El dispositiu previst a la vila comtal preveu l’establiment de punts de pas per diferents indrets de Cocentaina, així com la ubicació de tanques de seguretat i eixides d’emergència per als principals actes festes. També s’ha treballat la implantació de diferents punts de control del consum d’alcohol i estupefaents.

Els Moros i Cristians d’enguany a Cocentaina seran els primers que comptaran amb un Punt Violeta. La idea és impedir o aturar qualsevol mena d’agressió masclista que puga produir-se durant les 4 jornades festives que està a punt d’encetar la capital del Comtat.