Home Destacats L’Ajuntament d’Ibi espera incorporar en breu el personal que permeta el pagament...

L’Ajuntament d’Ibi espera incorporar en breu el personal que permeta el pagament de les subvencions a ens socials

0
SHARE
L'Ajuntament d'Ibi, en el centre de la imatge.

L’Ajuntament d’Ibi es troba en ple procés de desenvolupament del Pla de Xoc aprovat la setmana passada en ple extraordinari i sota l’acord amb els representants sindicals del Consistori, que permeta normalitzar no sols el pagament dels salaris dels treballadors, sinó també l’abonament de les subvencions a les entitats i les associacions locals.

Actualment hi ha dificultats sobrevingudes i enquistades, com uns pressupostos prorrogats del 2022, una manca d’actualització dels convenis entre l’Ajuntament i les entitats socials i una sèrie de problemes per la manca de personal en determinats departaments, baixes sense reposició, que complica normalitzar els pagaments daquesta anualitat.

L’equip de govern municipal està fent “tot el possible per regularitzar aquesta situació heretada” que complica -afirmen en un comunuicat-, entre d’altres, el normal abonament de les subvencions a les associacions aquesta anualitat.És inqüestionable per a tots la importància que tenen per a Ibi totes les associacions i la rellevància de la seva tasca social”, continua el text.

A l’espera del personal a incorporar

És prioritari per a l’Ajuntament que puguen mantenir les activitats, convençuts que el Pla de Xoc, que permetrà la incorporació de personal tècnic amb capacitat jurídica per a la signatura de determinats documents, aconseguirà un clima de normalitat en el funcionament del Consistori i de les entitats socials.

La Regidora de Serveis Socials, Montserrat Agulló, ha manifestat el compromís “absolut i inqüestionable d’aquest equip de govern amb totes les entitats socials”, expressant que “és evident que hi ha certa incertesa entre les entitats socials del nostre municipi, però ha de quedar molt clar que el equip de govern municipal està fent tot el possible per regularitzar una situació endimoniada, fruit de la gestió anterior. Però que no quede cap indici de dubte que farem l’impossible per normalitzar aquesta conjuntura”.

Viatge a Brussel·les

Precisament, Agulló es troba en aquests moments en un viatge a Brussel·les amb entitats socials d’Ibi. Es tracta d’una visita a diferents organismes i departaments europeus que permetrà als col·lectius disposar d’informació en matèria de subvencions i ajudes europees per als programes propis. El cost del viatge va a càrrec de la Unió Europea. La mateixa Agulló ha tramitat perquè no supose cap cost per a les arques municipals ni per a les entitats socials.