Home Destacats Ibi activa un Pla de Xoc amb els sindicats i externalitzarà el...

Ibi activa un Pla de Xoc amb els sindicats i externalitzarà el tancament pressupostari dels 2 darrers exercicis

0
SHARE

La paràlisi que pateix des de fa aproximadament un any l’Ajuntament d’Ibi ha provocat que diversos serveis públics estiguen en risc a la localitat. Entre ells s’inclouen la neteja dels edificis públics, les patrulles de la Policia Local, les ajudes a associacions locals i el pagament de les nòmines dels funcionaris dependents del Consistori.

Una situació que ha provocat protestes durant tota la setmana per part d’aquest darrer col·lectiu i inclús l’aturada del servei de neteja dels edificis municipals. L’equip de govern s’ha hagut de posar mans a l’obra per a negociar una eixida a una tessitura de bloqueig total de l’administració iberuda.

Després de diverses reunions, els membres del govern eixit del Pacte del Molí han aconseguit tranquilitzar als representants sindicals dels funcionaris. I més encara, han assegurat la seua col·laboració per a repartir la colossal càrrega de treball que tenen tots els departaments per manca de personal.

Un fet que permetrà, a priori, començar a donar eixida als centenars de factures impagades que encara deu l’Ajuntament. A l’acord s’han sumat les dos forces que integren el govern iberut -PSPV i Som Ibi Compromís- junt amb els sindicats, però d’ell s’han desmarcat via abstenció les dos forces de l’oposició: PP i VOX. Amb el Pla de Xoc activat al Consistori de la vila joguetera s’espera anar liquidant una situació que ja afecta de ple a la ciutadania.

Externalització de serveis

Paral·lelament i amb la idea de desbloquejar l’arribada de fons a les partides necessàries, l’Ajuntament externalitzarà els treballs per a tancar el pressupost de 2022 i també el d’enguany. Aquesta és una condició sense la qual no es poden alliberar fons per a fer front al dia a dia de la gestió municipal a la localitat.

La subcontractació d’aquest servei permetrà també gestionar les nòmines dels funcionaris municipals, que de moment han aturat les protestes que s’han dut a terme durant les darreres 3 tenses jornades a les portes del Consistori iberut.