Home Alcoi Una constructora és sancionada per abocar deixalles d’obra a Alcoi amb el...

Una constructora és sancionada per abocar deixalles d’obra a Alcoi amb el màxim que contempla l’ordenança

164
0
SHARE
Un dels abocaments il·legals de residus localitzats a Alcoi.

L’Ajuntament d’Alcoi ha fet la proposta de sanció més alta que contempla l’Ordenança d’Higiene Urbana a una empresa que ha abocat restes d’enderrocs en diversos punts de la ciutat. El mes d’agost del passat any 2023, van aparéixer diversos abocaments d’enderrocs al terme municipal amb la mateixa tipologia de materials i de sacs. Es va iniciar una investigació conjunta que va finalitzar en l’obertura d’un expedient sancionador a una empresa constructora que estava realitzant una rehabilitació al Centre de la ciutat.

La proposta de sanció és la més alta que contempla l’Ordenança d’Higiene Urbana, tant pel volum com per la dispersió dels residus abocats, de 3.000 euros. L’empresa ha reconegut els fets i ha abonat la sanció amb una reducció del 20%, pagant finalment per la infracció 2.400 euros.

Tractament a l’Ecoparc

Els residus generats a les obres s’han de tractar per un gestor autoritzat. Està permesa l’aportació gratuïta de residus de la construcció i demolició de petites obres menors de reparació -fins a 500 kg per obra- a l’ecoparc aportant la llicència d’obres en vigor corresponent o la declaració responsable.

A més, és important assenyalar que l’Ajuntament coneix diversos abocaments il·legals i treballa en la investigació per poder trobar als causants. Per aquest motiu, en diverses ocasions, el primer pas no és la neteja, sinó deixar-lo per tractar de poder veure al causant en el moment de la infracció.

“Una vegada més insistim a la ciutadania que aquests comportaments incívics ens costen a totes i a tots recursos econòmics i humans que podrien dedicar-se a altres tasques, i així poder anar millorant la nostra ciutat i el nostre entorn” ha afirmat la Regidora de Medi Ambient, Teresa Sanjuán.

“Necessitem la implicació de tota la ciutadania i la conscienciació per mantenir neta la nostra ciutat. Hem de denunciar al departament quan detectem qualsevol actuació d’aquest tipus”, ha conclòs Sanjuán.