Home Alcoià Muro aprova per unanimitat demanar al Consell que active un Pla Estratègic...

Muro aprova per unanimitat demanar al Consell que active un Pla Estratègic Industrial per a les comarques centrals valencianes

0
SHARE
Un instant del darrer plenari celebrat a la vila de Muro.

L’Ajuntament de Muro ha aprovat en l’últim ple ordinari una moció per a sol·licitar al Consell l’elaboració d’un Pla Estratègic Industrial per a les comarques de la Costera, la Vall d’Albaida, el Comtat, l’Alcoià i la Foia de Castalla. La proposta, realitzada pel Partit Popular; ha sigut recolzada pels cinc grups polítics que conformen la corporació municipal de Muro: PSOE, Compromís, PP, Xarxa Muro i Ens Uneix.

Aquest fet manifesta que els diferents partits estan completament d’acord en la necessitat de convertir a aquestes comarques en un focus d’atracció d’inversions logístiques i industrials, amb la finalitat de dotar-les d’infraestructures i augmentar així la promoció del sòl industrial de la zona.

L’Alcalde de Muro, Vicent Molina ha explicat, tal i com recull la moció, que “les comarques de la Costera, la Vall d’Albaida, el Comtat, l’Alcoià i la Foia de Castalla, posseïxen una forta tradició industrial i un gran potencial de creixement que els fa superar tots els indicadors industrials de la Comunitat Valenciana. En este sentit, i malgrat representar el 5,8% de la població total de la Comunitat, en estes comarques es genera el 8,3% de la facturació industrial i es concentra el 12,4% de les empreses industrials de tota la regió. A més, en termes d’ocupació, la industria ocupa una de cada tres llocs de treball del conjunt d’este territori”.

Molina també ha resaltat que “tots el grups polítics del municipi creem que és necessari convertir a estes comarques en pol d’atracció d’inversions logístiques i industrials com ja ho són altres zones industrials de la Comunitat, com Sagunt o Paterna. Per a això, a fi de dotar d’infraestructures i augmentar la promoció de sòl industrial a estos territoris, sol·licitem al Consell l’elaboració d’un Pla Estratègic que ens permeta establir quines són les infraestructures necessàries per a mantenir i augmentar la capacitat industrial d’este eix”. Ha puntualitzat que el més urgent “és la promoció del sòl industrial planificat per a poder executar-lo de forma immediata i així que el teixit empresarial d’aquestes comarques puga créixer”.

Objectius de la demanda

L’objectiu és que aquest pla puga determinar amb claredat els objectius a aconseguir, el full de ruta a seguir, les iniciatives, accions i inversions necessàries per a poder dotar a estes comarques, en un termini mitjà de cinc anys, de millors infraestructures energètiques, de millors infraestructures terrestres i de més sòl industrial.

A més, aquesta moció també resalta el compromís del president de la Generalitat, Carlos Mazón, en finalitzar l’ampliació de la CV-60, “un eix que vertebra cinc comarques i potenciarà el creixement econòmic de les seues empreses i els seus ciutadans”, ha puntualitzat el primer edil murer.

Ampliació de crèdit

Altre punt important durant la sessió ha sigut l’ampliació de crèdit de 408.599,82 euros. Amb aquesta quantia s’afavorirà l’augment de subvencions a algunes entitats del municipi com, Cáritas, l’ONG ‘El Camí’, l’Associació Lírico-Cultural Maestro Alcaraz o les AMPA’s del CEIP Bracal, el CEIP Montcabrer, l’IES Serra de Mariola i l’Associació d’alumnes del FPA Beniassent.

També es durà a terme la urbanització dels carrers Ausiàs March, 9 d’Octubre, Aitana i Alqueria d’Asnar (195.564,88 euros), la rehabilitación de la sala multiusos de l’edifici situat a l’antiga estació (50.769,15 euros) i un mural d’actuació en el parc del Batà (50.000 euros).

Entre les despeses que se sufragaran amb aquesta ampliació s’inclouen també segurs de vehicles municipals i responsabilitat civil i gratificacions del personal funcionari. De l’import total, 9.500 euros aniran destinats al consorci d’extinció d’incendis.