Home Destacats Muro implanta el nou sistema de recollida selectiva de residus en dies...

Muro implanta el nou sistema de recollida selectiva de residus en dies alterns per a augmentar la quota de reciclatge

0
SHARE
Contenidors ubicats en l'horari establert a una localització urbana de Muro.

L’Ajuntament de Muro ha implantat aquesta setmana el nou sistema de recollida de residus urbans de manera selectiva i fraccionada per dies segons les restes a dipositar. Per a portar endavant la iniciativa s’han instalat contenidors mòbils en diferents punts establerts del municipi, en horari de 18 a 22 hores, de dilluns a dissabte.

Aquesta mesura respon a la nova llei de residus per a ampliar la xarxa de reciclatge en Espanya, amb la qual es vol reduir el pes del residu produït en un 13% en 2025, respecte als generats en 2010. Els punts escollits per a la prova pilot que s’ha posat en marxa fins a setembre són el casc antic, el carrer Sant Joan de Ribera i les pedanies de Setla, Benàmer i l’Alquerieta de Jordà.

Recollida en dies alterns

La característica principal d’aquest nou sistema, és que cada dia s’arreplega una fracció selectiva de residus: dilluns i dijous es dipositen envasos lleugers; dimarts i divendres el paper i cartró; dimecres i dissabte els residus orgànics; i de dilluns a dissabte també es poden dipositar residus de la fracció resta. A les proximitats de les zones amb aquest sistema d’arreplegada de residus, hi hauran illes d’emergència amb totes les fraccions per a tots els veïns que ho necessiten puntualment.

El funcionament del nou sistema de contenidors està de dilluns a dissabte. A les 18 hores es procedeix a la col·locació en els punts assenyalats dels contenidors de dos fraccions alternes de residus i a les 22 hores es retiren del carrer. A banda, la localitat del Comtat segueix comptant amb el seu ecoparc.

Segons ha explicat la Regidora de Residus Sòlids i Neteja, Sara Beneyto, “l’objectiu és aconseguir augmentar la taxa de reciclatge i donar solució als problemes d’insalubritat que patia el poble en alguns punts de recollida”. Després dels primers dies de rodatge, ha assenyalat que “la proposta està funcionant molt be. Llevat d’algunes conductes incíviques els primers dies, la gent està actuant com cal i està complint i superant les expectatives que des de la regidoria estimàvem, dipositant els residus en l’horari establert i la fracció corresponent cada dia”.