Home Alcoià Sanitat millorarà la retribució als professionals sanitaris que arriben a departaments de...

Sanitat millorarà la retribució als professionals sanitaris que arriben a departaments de difícil cobertura com el d’Alcoi

0
SHARE
Entrada principal a l'Hospital Verge dels Lliris d'Alcoi.

El Conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha anunciat aquesta setmana “la propera elaboració d’un marc normatiu específic, que serà diferent de la resta, per atendre de manera multidisciplinària la particular situació dels departaments de salut de difícil cobertura”. Entre aquests es troba el que cobreix les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

Així mateix, ha afirmat que el nou marc normatiu “contemplarà inversions i pel que fa al personal, comportarà millores retributives i curriculars per als professionals. A més, s’implementaran mesures de fidelització que afavorisquen la permanència al departament de salut”.

Marciano Gómez ha explicat que “aquestes mesures estan orientades a fidelitzar els professionals en àrees com Vinaròs, Requena, Oriola, Elda o Alcoi amb la finalitat de poder atendre la ciutadania de la mateixa manera que s’atén a la resta de la Comunitat Valenciana”. La finalitat és que tots els ciutadans i ciutadanes de la Comunitat Valenciana, de qualsevol departament de salut, puguen accedir als mateixos drets assistencials.

Mesures “del segle XXI”

El Conseller de Sanitat ja va avançar en la presa de possessió el seu especial afany a posar en marxa mesures eficaces que permeten garantir una atenció sanitària de qualitat en tots els departaments de salut, i en especial en aquells de difícil cobertura. En aquest sentit, ha afirmat que les mesures implementades fins ara per l’anterior Govern “no estan donant solució als problemes reals i no aconsegueixen garantir una atenció sanitària de qualitat”.

Per tant, “si aquestes mesures, com el Decret sobre places de difícil cobertura, amb incentius per als professionals, o les aliances estratègiques establertes amb altres hospitals per poder cobrir i garantir l’assistència en determinades especialitats, no estan defugint el problema real, hem de innovar, implementar noves mesures del segle XXI, que aporten solucions a problemes del segle XXI” ha indicat.