Home Alcoià Somriures denúncia que l’Ajuntament de Benimarfull els cancel·la la cessió de l’edifici...

Somriures denúncia que l’Ajuntament de Benimarfull els cancel·la la cessió de l’edifici per al seu Centre de Dia

0
SHARE
Imatge que convoca la reunió del Projecte Somriures a Cocentaina.

Dimecres passat, l’Associació Somriures va rebre la notícia que l’Ajuntament de Benimarfull pretén revertir la cessió de l’edifici que al mes de gener va aprovar el plenari municipal, per unanimitat de tots els partits polítics. Un centre que va ser construït fa més de 12 anys i  que mai no ha estat utilitzat pel poble, que havia de ser el futur Centre de Dia per a  persones amb Diversitat Funcional, com està previst al Pla Convivint 2021-25 de la  Generalitat Valenciana i que, ara, necessiten per ubicar en ell l’escola del poble.

La Mancomunitat de l’Alcoia-Comtat (MAC) “tampoc no ens dóna cap esperança al respecte. De fet, la setmana passada també sabem que la MAC havia d’haver acceptat la cessió de l’edifici, des del mes de març en què l’acord plenari va ser definitiu i, a hores d’ara, encara no ho ha fet”, asseguren des de Somriures en un comunicat.

Aquesta escletxa administrativa és la que tracta d’utilitzar l’Ajuntament per demanar-li a la MAC la reversió de l’edifici. Això, sumat a les notícies aparegudes a premsa fa unes setmanes en què el nou govern valencià anunciava la possible paralització per part de la conselleria de molts dels projectes de Serveis Socials del Pla Convivint, pressuposen el que seria el fi del Projecte de Centre de Dia per a persones amb Diversitat Funcional de Benimarfull.

Impotència i decepció

“Entre la conselleria, l’Ajuntament i la MAC ens portaran un centre pel que des del Projecte Somriures portem lluitant tres anys, fent papers i documents, fent reunions i gestions. I ara, que ja està tot en tràmit, li volen donar al centre un altre ús. És per a nosaltres un cop molt decebedor. Som moltes les famílies de les dues comarques que esperàvem amb molta urgència aquest centre, famílies del Projecte Somriures i moltes altres que també tenen fills i filles amb diversitat funcional i que ara veurem, amb una gran impotència, com de nou ens quedem sense centres i sense places on portar els nostres fills i filles quan acaben la seva etapa als centres educatius”. Amb aquestes paraules mostren el malestar des de l’ens.

“Sentim una profunda decepció i malestar. I, per això, les famílies estarem a la reunió de demà per reivindicar que és de justícia que el projecte de Centre de Dia, que ja està en aquests moments en tramitació a la conselleria, seguisca el seu curs. Les famílies no anem a deixar que juguen amb les esperances, les il·lusions i els drets que tenen els nostres fills. Perquè molts i moltes ara estan als centres educatius, però dins de res no tindran on anar; altres ni tan sols estan ja als centres educatius, sinó que són a casa; o, el que és més mal, estan lluny de casa, perquè aquí no tenen on anar”, continua el comunicat.

Som una entitat transparent, que des del nostre naixement només hem fet que lluitar de front, reunint-nos amb tot representant polític, del color polític que fora i de l’administració que fora, que ens haja volgut escoltar, per a reivindicar el que mereixem les famílies de persones amb diversitat funcional”.

Reunió dimecres 29 a Cocentaina

“Per tant, considerem de summa importància que aquesta informació arribe a quantes més famílies millor. Així doncs, convidem a tota persona que se senta afectada que vinga a la reunió d’aquest dimecres a les 18h en el Centre Social Real Blanc de Cocentaina per defensar els drets i la dignitat dels seus familiars. Els polítics que ens representen han de saber que no poden jugar així, tan fàcilment amb nosaltres. Perquè havíem confiat en ells, en les tres administracions públiques i ara, després de tants esforços, temps i diners invertits, no ens poden dir que el centre serà per a un altre fi” conclou el text.