Home Cultura Tradició, esport i activitats per als més menuts centren la programació nadalenca...

Tradició, esport i activitats per als més menuts centren la programació nadalenca fins el Dia de Reis a Onil

0
SHARE
Cartell que anuncia la programació del Nadal a Onil.

L’Ajuntament d’Onil ha presentat la programació per a les properes vora 3 setmanes a la vila de les nines. La població ha fest del Nadal, històricament, una dada important, ja que les nines, un dels regals estrella del Pare Noel i els Reis Mags, són un dels principals exponents de la fabricació colivenca. A banda, Onil gaudeix d’una tradició única amb segles d’antiguitat que també protagonitza les seues festes nadalenques.

Entre els dies 22 de desembre i 6 de gener son vora una trentena de les activitats que ha programat el Consistori colivenc. Entre elles s’inclouen moltes relacionades amb la seua tradició nadalenca, com els fatxos de la Nit de Nadal, que prèviament s’han confeccionat a mà amb espart de la serra de la localitat. L’esport i els tallers per als més menuts -de vacances durant aquestes dates- també omplin part de la programació. Entre ells destaquen el Torneig ‘Un joguet, una il·lusió’ o la pilota valenciana.

Els Reis Mags, protagonistes absoluts

Destaca també la posada en marxa d’iniciatives d’animació per als joves, tant en la Nit de Nadal i la seua jornada prèvia com en la nit de Cap d’Any. Accions que venen acompanyades per tallers de màgia relacionats amb els Reis Mags per a encetar el 2024. Tot abans del colofó que posaran l’arribada de l’Herald Reial, de Ses Majestats els Reis d’Orient i altre acte únic de la població, com és el Despertar dels Reis Mags del proper 6 de gener, que posa el punt i final al Nadal colivenc.

Programació completa del Nadal a Onil.