Home Alcoià Tres de cada 4 localitats guanyen població en 2022 a la muntanya...

Tres de cada 4 localitats guanyen població en 2022 a la muntanya i trenquen la barrera dels 140.000 habitants

0
SHARE
Part de les dades publicades per l'INE respecte al padró de la muntanya alacantina en 2022.

Pràcticament des dels primers anys del segle XXI, les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han vingut perdent població. La crisi econòmica detonada en 2008 fou un dels detonants d’una situació que, en el cas de les localitats menys habitades, és quasi crònica des de fa dècades. Un fet que posa en risc la prestació de serveis com els sanitaris, educatius, bancaris o de transport en desenes de poblacions de l’interior alacantí. Però la crisi sanitària de la Covid19 ha tingut un efecte beneficiós per als municipis de la zona, ja que la tendència s’ha revertit en els darrers anys.

Tant és així que, segons el padró d’habitants resin publicat per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla van augmentar la seua població durant el 2022 en quasi 1.500 habitants, un 1,07% més que en l’any anterior. L’augment poblacional ha tingut lloc al 75% de les localitats que integren l’interior alacantí, on només 8 dels 32 municipis han perdut habitants durant el darrer exercici. És el cas de Muro, Benilloba, Alcojela, Almudaina, Balones, Benilloba, Benillup, Fageca i Famorca. La resta de nuclis poblacionals de la zona han crescut en nombre d’habitants.

Superats els 140.000 habitants

Amb aquestes dades, l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla superen de nou la barrera dels 140.000 habitants, cosa que no ocorria des de fa més de 10 anys. L’atractiu de l’entorn natural, la qualitat de vida i la tranquil·litat dels municipis d’interior ha sigut un dels motius pels que moltes persones han traslladat la seua residència a la muntanya alacantina durant la pandèmia. Per localitats, la que més creix és Alcoi, amb 533 habitants més, seguida de Castalla amb 265, d’Ibi amb 243, d’Onil amb 183, de Tibi amb 77, i de Banyeres amb 54 habitants més.

El creixement poblacional que ha experimentat la ciutat de Castalla ha provocat que passe a ser la tercera localitat en quant a població de la muntanya alacantina amb 11.365 habitants. Dada amb la que supera a Cocentaina, que tot i créixer en 11 veïns, s’ha quedat en els 11.309 habitants, passant a ser la quarta població més habitada a la zona.

Augment als municipis menys habitats

L’augment de població ha sigut molt ben rebut a localitats com Agres, Penàguila, l’Alqueria d’Asnar o l’Orxa, que superen els 20 habitants d’increment. Altres, com Gorga, Benimarfull, Benimassot o Tollos també han incrementat el seu padró municipal per damunt dels 10 habitants.