Home Destacats Cèsar Palmer no ha rebut cap indicació per part de Compromís després...

Cèsar Palmer no ha rebut cap indicació per part de Compromís després de que el PP el fera Alcalde de l’Alqueria d’Asnar

0
SHARE

Els pactes per a formar govern en les distintes localitats solen deparar alguna que altra sorpresa en les darreres legislatures a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Al 2019, el cap de llista per Esquerra Unida (EU) es convertia per sorpresa en Alcalde de Muro gràcies als vots favorables del PP. Una formació que, també en 2023, ha fet amb els seus vots primer edil de l’Alqueria d’Asnar a Cèsar Palmer, de Compromís.

La població del Comtat ha estat governada durant la democracia recent pel PSPV en la figura de Jaume Pasqual. Palmer ha trencat eixa preponderància gràcies als vots dels conservadors, amb els que les dos formacions sumen 4 dels 7 regidors. Una maniobra que va caure com una bomba a la muntanya alacantina el passat 17 de juny durant la conformació de les Corporacions Municipals.

La lògica política estableix que l’acord natural a la població seria entre PSPV i Compromís, i de fet han existit contactes i un acord pràcticament tancat. No obstant, la idea de posar en marxa un govern de concentració per part de Compromís i la negativa popular a deixar governar a la llista més votada (PSPV) va acabar donant l’Alcaldia a la tercera força política de la població.

Sense pacte Compromís-PP, però sense descartar-lo

A hores d’ara no existeix un pacte de govern entre Compromís i PP a l’Alqueria, encara que pot haver-lo amb l’objectiu de fixar uns objectius cara a la legislatura. Totes dos formacions governen a dia de hui la localitat, tot i que des de la formació valencianista aspiren a afegir a un PSPV molt hostil a l’equip de govern.

Silenci des de València

Des del minut zero, les agrupacions de Compromís a tota la muntanya alacantina han reclamat que Palmer fora expulsat del partit per pactar amb el PP. Ara bé, el propi primer edil alquerier afirma que no ha rebut cap comunicació per part de la cúpula del partit des de València. Així i tot, Palmer ha confirmat a tvA que, independentment de si arriba eixa reprimenda o no, continuarà governant amb els populars com a hores d’ara.