Home Alcoi L’ocupació als allotjaments turístics d’Alcoi augmenta un 4% en el primer semestre...

L’ocupació als allotjaments turístics d’Alcoi augmenta un 4% en el primer semestre d’any respecte al 2022

0
SHARE
Un dels hotels que existeixen a la ciutat d'Alcoi.

Els establiments hotelers i allotjaments turístics d’Alcoi han tingut una mitjana de 46,7% d’ocupació en el primer semestre de l’any; en concret un 42,96% en el primer trimestre i un 50,45% en el segon. Aquestes xifres milloren les del passat any, ja que es va tindre una mitjana del 42% amb un 34,07% en el primer trimestre i un 49,93% en el segon. Això suposa que els allotjaments alcoians han vist augmentar un 4% l’ocupació entre els dis períodes.

Cal ressaltar que la ciutat compta amb un total d’11 allotjaments, dels quals 7 són a la ciutat -inclou hotels, hostal, així com els apartaments turístics oficials- i 4 en l’entorn natural que envolta al nucli urbà.

Més ocupació als allotjaments urbans

També cal ressaltar que la mitjana en el primer trimestre en els allotjaments urbans ha sigut del 63,65%, amb un 59,17% en el primer trimestre i un 68,14% en el segon. Pel que respecta als visitants a l’Oficina de Turisme també han augmentat de manera considerable, passant dels 11.908 en 2022 a 14.713 en 2023.

“El que revelen aquestes xifres és que estem superant a poc a poc els anys de pandèmia, estem en xifres que ja es van acostant a la prepandèmia i esperem que aquesta continue sent la tònica. La labor des de Turisme és promocionar Alcoi perquè així siga i s’aprofite també el sector turístic de la ciutat, com a motor econòmic també que és”.

Esdeveniments esportius i turisme esportiu

“Pensem que a aquestes bones dades que tenim -i que han permés desestacionalitzar el turisme més enllà de les Festes de Moros i Cristians, el Nadal o la Setmana Modernista- són molts els esdeveniments esportius a escala nacional que hem acollit i que han repercutit a atraure visitants i turistes al llarg de tot l’any i també un turisme cultural o esportiu, que és un turisme molt sostenible pel qual volem continuar apostant”, ha destacat la Regidora de Turisme, Lorena Zamorano.